No Rīgas maratona uz slimnīcu nogādāti 15 cilvēki

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Uz slimnīcu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests svētdien nogādājis 15 cilvēkus, nra.lv uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Skrējēji uz slimnīcu nogādāti, lai veiktu kādu papildus izmeklējumu - pamatā gan tie bija muskuļu vai cīpslas sastiepumi vai arī lai mazinātu siltā laika ietekmi pēc slodzes, pastāstīja dienesta speciāliste Ilze Bukša.

Kopumā NMP dienesta mediķu teltī bija iegriezušies 107 cilvēki un galvenokārt, lai uzliktu plāksteri uz nobrāzumiem vai uzberztas kājas, vai arī lai atvēsinātos, jo siltais laiks tomēr darīja savu.

No tiem 15 pacientiem, kuri nogādāti slimnīcā, lielākā daļa uzreiz pēc palīdzības sniegšanas palaisti mājās. Slimnīcā palikuši tikai trīs cilvēki.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais