Rīgas domnieki lems par detālplāna izstrādi 15 hektāru lielai teritorijai Dreiliņos

Rīgas domes deputāti šodien lems par detālplāna izstrādi 15 hektāru lielai teritorijai Dreiliņos, kvartālā starp A.Deglava, Kaivas, Dzelzavas un Ē.Valtera ielu.

Šajā teritorijā iecerēts veidot vērienīgu tirdzniecības, biroju un dzīvojamo ēku kompleksu, kurā nekustamo īpašumu kompānija "Kaivas tirdzniecības centrs" plāno ieguldīt no 50 līdz 100 miljoniem latu, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma valdes loceklis Ralfs Jansons.

Kvartālā starp A.Deglava, Kaivas, Dzelzavas un Ē.Valtera ielu, netālu no Lubānas ielas rotācijas apļa, aptuveni 15 hektāru plašā teritorijā sākumā plānota tirdzniecības objektu attīstīšana, kam varētu sekot biroju un dzīvojamo ēku būvniecība.

"Lielākā platība tiks atvēlēta tirdzniecībai, jo zemesgabals atrodas izdevīgā vietā - pie Rīgas iekšējā apvedceļa, kur ir liela automašīnu plūsma," skaidroja Jansons.

Projekta attīstības vīzijā paredzēts, ka objektu būvēs pa kārtām. Pirmajā kārtā iecerēts izveidot lielu pašapkalpošanās preču veikalu, kā arī hipermārketu.

Otrajā kārtā plānots izveidot tirdzniecības vietas, kas būtu saistītas ar hipermārketu un kur tiktu tirgotas mēbeles, elektronika un citas preces.

"Visvairāk skaidrības ir par pirmās kārtas būvniecību. Tālākā apbūves platība būs atkarīga no tā, kā veiksies pirmajā kārtā un kā izdosies piesaistīt enkurnomniekus, ar kuriem jau tagad notiek sarunas," teica Jansons.

Patlaban plānots teritorijai izstrādāt detālplānojumu un tiek gaidīts domes lēmums. Paredzēts, ka detālplānu izstrādās SIA "Metrum".

Jansons atzina, ka detālplāna izstrāde prasīs apmēram gadu, bet vēl gads būtu vajadzīgs konkrētu skiču un tehnisko projektu izstrādei. "Pēc diviem gadiem varētu sākt būvēt, ja to atļaus ekonomiskā situācija," pieļāva uzņēmējs.

"Šī būs grūta ziema. Kaut gan Latvijā šī būs jau ceturtā krīze, pieredze ir, un domāju, ka izķepurosimies. Pavasarī skats uz dzīvi varētu būt optimistiskāks, un ekonomika normālās sliedēs varētu atgriezties 2011.gadā," prognozēja Jansons.

SIA "Kaivas tirdzniecības centrs" pamatkapitāls ir 2000 latu, un tas ir viens no ASV investīciju grupas "New Century Holdings" uzņēmumiem. Uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Ralfs Jansons.

"New Century Holdings" Dreiliņu rajonā plāno kopā attīstīt aptuveni 52 hektārus teritorijas. Projektu realizācijai nodibināti uzņēmumi "Balze", "Baire" "Brave", "Balera", "Kaivas Tirdzniecības centrs", "Kaivas biroju torņi", "Kaivas noliktavas un loģistika" un "Kaivas dzīvokļu kvartāls".

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.