Tiks atklāts pirmais jauniešu centrs Rīgā

Rīt Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs Kaņiera ielā 15 atklās jauniešu centru. Tas ir pirmais šāda veida centrs Rīgā, kuru veidojuši paši jaunieši un kas būs mājvieta Rīgas jaunatnes organizācijām, kuras piedāvās apgūt jaunas zināšanas un prasmes, iedvesmos jauniešus izteikt jaunas idejas un tās īstenot.

Jauniešu centrā būs gaidīts ikviens jaunietis - saturīgai un lietderīgai laika pavadīšanai, jaunu kontaktu veidošanai un kopēju projektu radīšanai. Centrā iekārtotas vairākas telpas, tajā skaitā bibliotēka, tikšanās telpa apspriežu organizēšanai, birojs ar četriem darba galdiem, aprīkotiem ar datoriem – jauniešu organizāciju darbībai, administrācijas telpa, omulīgā telpa neformālām sarunām, kā arī virtuve. Turklāt, arī jauniešu centra gaitenis tiks izmantots lietderīgi, jo tas kalpos kā informācijas apmaiņas vieta - izstāžu, aktuālas informācijas baneru un reklāmas plakātu, kā arī pasākumu afišu izvietošanai.

Jauniešu centrs ir izveidots Centrālās Baltijas jūras reģiona INTERREG projekta „Youth Space” ietvaros, kuru kopā realizē Rīga ar partneriem no Tallinas un Stokholmas. Projekta laikā tiek veidota unikāla iekļaujošas neformālās izglītības un sadarbības vide jauniešiem. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments ir projekta vadošais partneris, kas vienlaikus koordinē arī starpvalstu sadarbību.

Jauniešu centra izveides projektā ir ieguldīti 620 000 EUR, no kuriem Rīgas pašvaldības ieguldījums ir 175 000 eiro.