Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Var pieteikt bērnus vasaras nometnēm

Šogad visas vasaras garumā Rīgas domes izglītības iestādes piedāvā tematiski daudzveidīgas nometnes gan Rīgā, gan ārpus galvaspilsētas.

Vecāki joprojām var pieteikt bērnus vasaras nometnēm, taču jūnijā varētu būt atlicis diezgan maz vietu.

Ja nometne bijusi ikgadēja, nereti vecāki bērnus uz to piesaka laikus. «Jā, mums jau rindā stāv,» smejas bērnu un jauniešu centra Laimīte nometnes Sa-Va vadītāja Līga Ozoliņa. Uz jūnija sākumā rīkoto diennakts nometni Koknesē atlikušas vairs dažas brīvas vietas, toties augustā uz dienas nometni vēl esot apmēram 20 brīvu vietu. Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Jaunatnes nodaļas nometņu projektu vadītāja Sandra Subota aicina vecākus izpētīt nometņu sarakstu un sazināties ar to vadītājiem, lai noskaidrotu gan vakances, gan izmaksas, jo tās ir atkarīgas no atrašanās vietas, programmas, plānotajām aktivitātēm, arī ēdināšanas un piedāvātajiem sadzīves apstākļiem. Informācija un kontakttālruņi atrodami vietnē www.e-skola.lv sadaļā Jaunatnes lietas, Nometnes.

Vecākiem ir tiesības zināt, vai nometnes vadītājam ir obligāti nepieciešamā apliecība, ka viņš ir apguvis Izglītības un zinātnes ministrijas akreditētu bērnu un jauniešu nometņu vadītāju kursu programmu. Viņi var bez kautrēšanās pajautāt arī to, vai nometnes vadītājam ir pieredze darbā ar bērniem un jauniešiem, kā arī drīkst iepazīties ar nometnes programmu un plānojumu pa dienām.

***

VECĀKU IEVĒRĪBAI

Lai bērns varētu piedalīties nometnē:

- jānoslēdz līgums ar nometnes organizētāju par dalībnieka uzņemšanu;

- jāaizpilda speciāla anketa, kurā jānorāda dažādas ziņas par dalībnieku;

- jāiesniedz izziņa par bērna veselības stāvokli no primārās veselības aprūpes ārsta.

Pirms došanās uz nometni vēlams noskaidrot:

- informāciju par līdzņemamām lietām;

- to, kā tiek organizēta dalībnieku nokļūšana nometnes vietā un atgriešanās atpakaļ;

- precīzu nometnes adresi un kontakttālruņus nometnes norises laikā.

Avots: RD Izglītības, kultūras un sporta departaments