Rīgas Nedzirdīgo skolai jaunas telpas

© f64

Jauno mācību gadu Rīgas Nedzirdīgo bērnu internātpamatskola sāks atjaunotās telpās Pārdaugavā, Graudu ielā, uz kurām skola pārcelsies jau jūlijā.

Otrdien jaunās skolas telpas apmeklēja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks un citi, lai iepazītos ar būvnieku paveikto skolas ēkas rekonstrukcijā, kā arī tiktos ar pamatskolas audzēkņu vecākiem un kopīgi pārrunātu iestādes nākotnes perspektīvas.

Pērn Rīgas dome pieņēma lēmumu par Rīgas Nedzirdīgo bērnu internātpamatskolas pārvietošanu uz jaunām, bērnu īpašajām vajadzībām piemērotākām telpām. Līdz šim skola darbojās divās uz privātas zemes esošās ēkās A. Čaka ielā 42, kas bija sliktā tehniskā stāvoklī, turklāt par zemes nomu tās īpašniekam pašvaldība ik gadu maksājusi 80 000 latu. Skolas jauno telpu rekonstrukcijas darbi tika uzsākti šā gada sākumā. Ēkas sakārtošanā, izveidojot plašu mācību korpusu, mājīgas internāta telpas un labiekārtojot skolas teritoriju, no Rīgas domes budžeta ieguldīti 860 000 latu. Rīgas Nedzirdīgo bērnu internātpamatskolā mācās 115 bērnu no visas Latvijas, bet jaunajās telpās skola varētu uzņemt līdz 200 bērnu. Šī ir vienīgā skola Latvijā, kurā izglītība tiek nodrošināta nedzirdīgiem bērniem, bet Valmierā ir skola vājdzirdīgiem bērniem.