Plāno piešķirt papildus miljonus Rīgas ielu un ārtelpas uzturēšanas darbiem

© Gints Ivuškāns / F64

Rīgas dome plāno piešķirt papildu aptuveni trīs miljonus eiro galvaspilsētas ielu un ārtelpas uzturēšanas darbiem, paredz šonedēļ Satiksmes un transporta lietu komisijas atbalstītais lēmumprojekts.

Pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departaments programmā "Pilsētas transportbūvju uzturēšana" lūdza akceptēt 4,5 miljonu eiro pārnesi no pašvaldības investīciju programmas Rīgas ielu dubultās virsmas apstrādei un asfalta atjaunošanai pēc pilnas tehnoloģijas.

Tāpat šajā programmā departaments lūdzis par 1 034 038 eiro lielāku dotāciju ielu ikdienas uzturēšanas darbiem. No tiem 257 666 eiro paredzēti dežūrām ziemas apstākļos trešās kategorijas ielās, 275 484 eiro - gājēju pāreju zonu ielu krustojumos attīrīšanai no sniega, 480 314 eiro - ielu seguma bedrīšu remontam ikdienas uzturēšanas laikā tādās ielās kā Brīvības, Tēriņu un Vaidavas, bet 20 574 eiro nepieciešami labiekārtojuma elementu - soliņu, atkritumu urnu un vides objektu - remontam un atjaunošanas darbiem.

Savukārt programmā "Ārtelpas labiekārtošana un uzturēšana un iekškvartālu, piebraucamo ceļu remonts" departaments lūdza palielināt budžeta dotāciju un attiecīgi uzturēšanas izdevumu finansējumu par 1 959 734 eiro. Tostarp atbilstoši jaunajam iepirkumam un Rīgas domes lēmumam par pilsētas pirmās, otrās un trešās kategorijas ielu ietvju tīrīšanu ziemas apstākļos ir nepieciešami 1 761 723 eiro, bet 141 700 eiro vajadzīgi centralizētai lapu savākšanai no iedzīvotājiem un to izvešanai.

Savukārt 53 973 eiro vajadzīgi jūlija izskaņas vētras radīto bojājumu novēršanai - celmu izvešanai, vētras nogāzto koku, zaru, lapu savākšanai un izvešanai un Anniņmuižas parkā bojātā rotaļu laukuma atjaunošanai. Departamentā norāda, ka pašvaldība ir saņēmusi 2338 eiro transfertu no valsts budžeta vētras postījumu daļējai novēršanai.

Latvijā

Rīgas Starptautiskā kino festivāla pilnmetrāžas filmu konkursā laurus plūkusi Žurbas dokumentālā kinolente "Lēni degošās zemes dziesmas" jeb "Songs of the Slow Burning Earth", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.