Rīgas lidosta ziemā piedāvā lidojumus uz vairāk nekā 80 galamērķiem

© Ģirts Ozoliņš/MN

Rīgas lidosta ziemas sezonā, kas sāksies svētdien, 27.oktobrī, piedāvās lidojumus uz vairāk nekā 80 galamērķiem, informē lidostas pārstāvji.

Ziemas lidojumu sezonā Rīgas lidostā par 10-11% pieaugs plānoto pasažieru lidojumu un piedāvāto sēdvietu skaits, salīdzinot ar iepriekšējo ziemas sezonu.

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" no 8.novembra sāks regulārus lidojumus uz Žešovu Polijas-Ukrainas pierobežā, bet no 22.decembra - uz Austrijas kalnu kūrortu Insbruku. Tāpat aviokompānija ziemas sezonā turpinās lidojumus uz šīs vasaras jaunajiem galamērķiem Sofiju, Ļubļanu un Kišiņevu.

Regulāri lidojumi paredzēti uz vēl trim galamērķiem - Madeiru, kā arī Ēģiptes kūrortiem Hurgadu un Šarm eš Šeihu, uz kuriem līdz šim no Rīgas lidostas regulāru lidojumu nav bijis.

Vienlaikus Norvēģijas lidsabiedrība "Norwegian" sāk lidojumus starp Rīgu un Alikanti, paplašinot Baltijas un Skandināvijas pasažieriem pieejamos savienojumus uz iecienītiem atpūtas galamērķiem Spānijā, izmantojot Rīgā bāzēto gaisa kuģu floti.

Lielāko sēdvietu skaita pieaugumu, vairāk nekā divas reizes palielinot tirdzniecībā pieejamo sēdvietu skaitu, no Rīgas ziemas sezonā nodrošinās Lielbritānijas nacionālā aviokompānija "British Airways", kas turpmāk starp Rīgu un Londonas-Hītrovas lidostu lidos katru dienu.

Tāpat kapacitāti palielinās Polijas aviokompānija "Lot Polish Airlines" un Turcijas nacionālā aviokompānija "Turkish Airlines".

Regulāros pasažieru lidojumus no Rīgas lidostas šajā ziemas sezonā nodrošinās 11 aviokompānijas - "airBaltic", "British Airways", "Finnair", "Lot Polish Airlines", "Lufthansa", "Norwegian", "Ryanair", "Transavia", "Turkish Airlines", "Uzbekistan Airways" un "Wizz Air".

Svarīgākais