Rīgā vismaz par trešdaļu samazināsies autostāvvietu apmaksas aparātu skaits

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" ieviesīs modernākus autostāvvietu apmaksas aparātus un samazinās to skaitu, intervijā Latvijas Radio pavēstīja uzņēmuma valdes loceklis Jānis Golubevs.

Modernizētie aparāti vairs neizsniegs stāvvietas apmaksu apliecinošu dokumentu papīra formā, bet to varēs saņemt elektroniski savā e-pastā vai mobilajā telefonā, noskenējot kvadrātkodu, savukārt automašīnas panelī aiz priekšējā loga vairs nebūs jāliek biļete, bet pietiks ar transportlīdzekļa reģistrācijas numurzīmes ievadīšanu stāvvietas apmaksas brīdī.

Jauno aparātu lietošana būšot ērtāka arī tāpēc, ka nebūs vairs jāveic tik daudz darbību, lai apmaksātu stāvvietu, piemēram, par visu dienu. To varēšot izdarīt pavisam ātri ar dažiem pieskārieniem.

Patlaban jau ir sākta stāvvietu apmaksas automātu modernizācija, kas kopumā izmaksāšot ap vienu miljonu eiro. "Rīgas satiksme" pati nosegs šīs izmaksas no ieņēmumiem par autostāvvietām, jo stāvvietas sevi atpelna ar uzviju, atzina Golubevs. Modernizācijas procesu plānots pabeigt līdz nākamā gada 1. janvārim.

Uzņēmums, kas modernizēs stāvvietu apmaksas aparātus, ticis izraudzīts konkursa kārtībā. Maksu par autostāvvietu izmantošanu neesot plānots celt.

Vienlaikus paredzēts arī ievērojami samazināt autostāvvietu apmaksas aparātu skaitu, jo pārliecinoši lielākā daļa - ap 80-85% - klientu jau tagad autostāvvietas apmaksā no mobilā tālruņa. Pašreizējo vairāk nekā 300 aparātu vietā galvaspilsētā plānots atstāt ap 150-200 aparātu.

SIA "Rīgas satiksme" ir Rīgas domei pilnībā piederošs uzņēmums. Tā apgrozījums šogad pirmajos sešos mēnešos bija 96,134 miljoni eiro, kas ir par 7,7% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, taču kompānija cieta zaudējumus 1,111 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai pagājušā gada attiecīgajā periodā, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

"Rīgas satiksme" nodrošina pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem Rīgā, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās.

Svarīgākais