Rīgā miris Kanādas bruņoto spēku karavīrs

© Depositphotos

Kanādas bruņoto spēku (CAF) karavīrs - kapteinis Ārons Veidemens - miris, dienējot Rīgā, teikts izplatītajā Kanādas militārpersonu paziņojumā, vēsta "Canadian Military Family Magazine".

Karavīrs kapteinis Ārons Veidemens nomira 13. oktobrī. Viņš bija dislocēts Latvijā kā daļa no NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas.

Kapteinis Veidmens pievienojās Kanādas bruņotajiem spēkiem kā artilērijas virsnieka kadets 2013. gadā. Lielāko daļu savas karjeras pavadīja Kanādas artilērijas Karaliskajā pulkā, kur no 2014. līdz 2021. gadam ieņēma dažādus amatus, tostarp instruktora amatu. 2019. gadā viņš tika nosūtīts uz Ukrainu operācijas “Unifier” ietvaros, kur dienēja sešus mēnešus. 2022. gadā viņš tika norīkots darbā Kanādas spēku vadības un vervēšanas skolā, savukārt šā gada augustā tika norīkots uz Rīgu, Latvijā.

Militāristi izteikuši sirsnīgu līdzjūtību viņa ģimenei un tuviniekiem: "Mēs ar dziļām skumjām paziņojam par kapteiņa Ārona Veidmena zaudēšanu, kurš aizgāja mūžībā 2024. gada 13. oktobrī. Mūsu domas un visdziļākā līdzjūtība izsakām viņa ģimenei un tuviniekiem šajā neticami grūtajā laikā" .

Aizsardzības štāba priekšnieka vietnieks Stīvens Kelsijs savā paziņojumā norādīja, ka šobrīd notiek izmeklēšana, ko veic Latvijas Valsts policija.

Incidents noticis, kapteinim Videmenam atrodoties ārpus dienesta.