Par narkotiku tirgošanu aizturēti Jaunciema un Sarkandaugavas iedzīvotāji

© Valsts policija

Pēdējo nedēļu laikā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu pārvaldes likumsargi sadarbībā ar kolēģiem no citām struktūrvienībām atsavinājuši no narkotiku dīleriem lielu daudzumu narkotisko vielu. Pie aizdomās turētajām personām konstatēts ap puskilograms dažādu vielu, kam nozīmēta ekspertīze.

Šā gada 24. septembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Reaģēšanas biroja likumsargi Rīgā, Brīvības ielā, apturēja automašīnas vadītāju par atļautā braukšanas ātruma neievērošanu. Vadītāja uzvedība liecināja, ka šoferis, iespējams, atrodas narkotisko vielu reibumā.

Pārbaudot automašīnu, likumsargi konstatēja, ka tajā atrodas narkotiskās vielas. Kopumā konstatēti septiņi polietilēna maisiņi ar dažādu krāsu veselām un pussadrupušām tabletēm, viens polietilēna maisiņš ar brūnas krāsas graudainu vielu (iespējams, sadrupināts MDMA), 20 maisiņu ar baltas krāsas pulverveida vielu (iespējams, kokaīns, kopā aptuveni 20 g), četri maisiņi ar marihuānu (kopā aptuveni 20 g), kā arī 2020 eiro skaidras naudas, kas, iespējams, iegūta noziedzīgā ceļā.

Uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu pārvaldes likumsargi, kas minēto 2002. gadā dzimušo automašīnas vadītāju nogādāja policijas pārvaldē turpmāko darbību veikšanai.
Policija veica kratīšanu personas dzīvesvietā Jaunciemā, kur konstatēja un atsavināja vēl vienu maisiņu ar baltas krāsas pulverveida vielu, iespējams, kokaīnu.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka aizdomās turētais narkotikas tirgojis Rīgas pilsētā, kā arī apkārtnē. Narkotiku realizēšana notikusi, izmantojot lietotni “Telegram”.

Tāpat veicot operatīvās darbības citā kriminālprocesā saistībā ar narkotiku tirdzniecību Rīgā, šā gada 2. oktobrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu pārvaldes likumsargi aizturēja vēl četras personas, kas varētu būt saistītas ar narkotiku apriti. Proti, likumsargi pārtvēra automašīnu, kurā atradās četras personas (trīs vīrieši un viena sieviete), pret kurām uzsākts kriminālprocess.

Starp viņiem bija arī 1986. gadā dzimis Sarkandaugavas iedzīvotājs - narkotiku dīleris. Jāpiemin, ka viņš jau iepriekš vairākas reizes sodīts par narkotiku realizāciju un vairāk nekā desmit gadu pavadījis ieslodzījuma vietās.

Sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes kinologu ar suni tika veikta kratīšana viņa dzīvesvietā un garāžā, kur atrasti apmēram 450 grami amfetamīna, kā arī elektroskūteris, kas bija izsludināts meklēšanā kā zagts.


Par abiem minētajiem gadījumiem uzsākti kriminālprocesi, un par precīzu noziegumu kvalifikāciju tiks lemts pēc ekspertīzes rezultātu saņemšanas, kad būs zināms izņemto vielu sastāvs un svars.


Abos kriminālprocesos narkotiku dīleriem, kuri dzimuši 2002. un 1986. gadā, ir piemēroti drošības līdzeklis apcietinājums.

Latvijā

Valdība pirmdien apstiprināja Latvijas Fiskāli strukturālo plānu (FSP) 2025.-2028.gadam, kurā pausta apņemšanās nodrošināt vispārējās valdības budžeta deficīta pieauguma pārtraukšanu, ievērot valsts finansēto primāro izdevumu maksimālo pieaugumu, un valsts parāda pieauguma ierobežošanu.

Svarīgākais