Atkal apķēpāts Barklaja de Tolli piemineklis

© Dmitrijs Suļžics/MN

Pirmdien, 7. oktobrī, no rīta konstatēts, ka atkārtoti ar krāsu ticis apliets Barklaja de Tolli pieminekļa postaments, portālam NRA apstiprināja Rīgas domē.

"Rīgas pieminekļu aģentūras restauratori ir novērtējuši situāciju. Līdzšinējā pieredze liecina, ka tīrīšanu var veikt efektīvāk, kad krāsa ir nožuvusi. Pēc tam postamentu apstrādā ar smilšu strūklu. Rīgas pieminekļu aģentūrā norāda, ka pašlaik ārgaisa temperatūra nav piemērota darbam ar ķīmiskām vielām, arī tāpēc ieteicams izmantot smilšu strūklu," skaidroja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore Antra Gabre.

Par notikušo ziņots pašvaldības policijai.

Portāls NRA jau vēstīja, ka septembra sākumā Rīgā apķēpāts Esplanādē esošais cariskās Krievijas karavadoņa Mihaela Andreasa Barklaja de Tolli piemineklis.

Latvijā

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) atkārtoti izsludinājusi konkursu par komerciālā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa tiesībām izplatīt televīzijas programmu bezmaksas zemes apraidē Latvijas teritorijā no 2025.gada 1.janvāra līdz 2026.gada 31.decembrim, aģentūru LETA informēja NEPLP.