Sacensības Rīgas centrā: atklāj skaudras detaļas par traģisko šodienas avāriju

© Depositphotos

Motosezona oficiāli ir beigusies, bet divu dienu laikā Rīgā miruši divi šo spēkratu vadītāji. Vakar, 2. oktobrī, traģiska sadursme notika uz Vanšu tilta, savukārt šodien avārija ar letālām sekām piedzīvotā Pulkveža Brieža ielā, ziņo "Degpunktā".

Pulcējoties ap avārijas vietu, cilvēku sejās, pamanot transportlīdzekļu lauskas un netālu esošo ķermeni, redzamas skumjas. Kā stāsta aculiecinieks, motocikls, kurš iesaistīts negadījumā, devās Ganību dambja virzienā, kad kāda mašīna no Mednieku ielas vēlējās izpildīt kreiso manevru. Moča vadītājs uz brauktuves sacenties ar kādu citu tāda paša transportlīdzekļa vadītāju. Taču brauciens strauji aprāvās. Motociklists spēcīgi ietriecās auto sānā un zaudēja dzīvību notikuma vietā.

Aculiecinieks: “Viņš ļoti spēcīgi deva gāzi. Es pie sevis nodomāju - ko viņš dara? Jo šeit ir mašīna. Tātad viņa jau ir šeit, viņa izbrauca, palaida automobīļus, lai pagrieztos pa kreisi, nu, lūk! Un vienkārši viņš brauc un - bah! - avārija.”

Abi transportlīdzekļu vadītāji, visticamāk, viens otru nepamanīja. Vīrietis, kurš notikumu redzēja pats savām acīm, vērtē, ka motobraucējs īsi pirms sadursmes krietni vien pārsniedzis pilsētā atļauto braukšanas ātrumu.

Aculiecinieks: “Viņi apsteidza mašīnas, kas pa priekšu brauca. Spieda gāzi, pacēlās uz viena riteņa, simts procenti viņš turpināja paātrināties. Nu, manuprāt, 80 līdz 100 kilometri stundā. Tātad tas bija vienkārši neizbēgami. Mašīnām nebija, kur likties. Otrs motocikls nemēģināja braukt uz viena riteņa, kaut gan viņi brauca kopā. Viņš spēja kaut kā izmanevrēt atbildīgi un tur apstāties.”

Netālu strādājošie stāsta, ka krustojums ir bīstams, jo tie, kas brauc no Mednieku ielas, nespēj pietiekami pārredzēt ceļu, savukārt vadītāji, kas brauc no Elizabetes ielas puses, jau paspējuši uzņemt pietiekamu ātrumu, lai skatam parādītos vien dažu sekunžu laikā. Iespējams, jāveic izmaiņas ceļa infrastruktūrā.

“Šai ielai vajadzētu būt vienvirziena,” saka blakus strādājošie.

Sadursmē iesaistītās automašīnas vadītāja slimnīcā tika nogādāta esot pie samaņas, tur viņai tiks veiktas tālākās pārbaudes.

Drīz vien negadījuma vietā ieradās arī bojāgājušā vīrieša tuvinieki. Viņu sāpēs nav vārdiem aprakstāmas. Tās liek aizdomāties par dzīvības cenu un likteņa izaicināšanu. Vairums avāriju ir iespējams novērts, ja vien braucēji domātu par sekām laikus.

Svarīgākais