Svarīga informācija Voleru iedzīvotājiem

© Ģirts Ozoliņš/MN

Rīgā no šodienas tiks veiktas izmaiņas 54.autobusa maršrutā, un turpmāk autobuss līdz Voleriem un atpakaļ kursēs nevis no centra, bet gan no Botāniskā dārza, informē SIA "Rīgas satiksme" Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Izmaiņas tiek pamatotas ar mērķi uzlabot sabiedriskā transporta pieejamību un nodrošināt biežāku kustības intervālu Voleru apkaimē, kā arī nodrošināt prognozējamāku reisi izpildi, autobusiem vairs nešķērsojot vairākus intensīvas satiksmes posmus pilsētas centrā.

Kā informēja uzņēmumā, izmaiņas esot apspriestas ar Voleru apkaimes iedzīvotājiem un tās pieņemtas, balstoties uz iedzīvotāju atbalstu.

Maršruts joprojām ļaušot iedzīvotājiem bez pārsēšanās sasniegt vairākus Voleru apkaimei tuvākos un svarīgākos objektus - izglītības iestādes, tirdzniecības pakalpojumu sniedzējus, ārstniecības iestādes Iļģuciemā un Dzirciemā, bet ar pārsēšanos - galamērķus arī posmā aiz Botāniskā dārza.

Turpmāk autobusi kursēs maršrutā "Botāniskais dārzs - Voleri", darba dienās veicot 46 reisus šobrīd esošo 24 reisu vietā. Savukārt brīvdienās tiks veikti 28 reisi šobrīd esošo 20 reisu vietā.

Kustības intervāls darba dienu rīta un vakara maksimuma stundās no 45-50 minūtēm tiks saīsināts līdz 30-35 minūtēm. Autobusi dienas vidū kursēs reizi stundā. Pašlaik dienas vidū autobusi šajā maršrutā nekursē.

Brīvdienās kustības intervāls būs 60 minūtes visu dienu. Pašlaik šis intervāls ir 85 minūtes.

Tāpat darba dienās pēdējais reiss uz Voleriem būs aptuveni pusstundu vēlāk, nekā pašlaik.

Lai nodrošinātu pārsēšanās iespējas, 54. autobusa maršrutā, atiešanas laiki iespēju robežās pielāgoti 3. maršruta autobusu, 1. maršruta tramvaju kustības sarakstam, kā arī pa Dzirciema ielu kursējošajiem maršrutiem.

Latvijā

Latvijas pilsonis, miljardieris Pjotrs Avens vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu pret nesen Latvijas pilsonību ieguvušo Dmitriju Savinu par apzināti nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu un neslavas celšanu, aģentūru LETA informēja Avena pārstāvji.