Bērnu aizsardzības centra vadītāja: "esam ietrenējušies runāt arī ar klusumu"

© Unsplash

Izaicinājumu ir daudz, taču strādājam pie veidiem, kā ilgtermiņā ieaust palīdzību un atbalsta sistēmu visās jomās, kur iesaistīti bērni, atklājot Bērnu aizsardzības centra (BAC) jaunās telpas, sacīja tā vadītāja Gunita Kovaļevska.

BAC vadītāja akcentēja, ka jauno centra telpu lielākā priekšrocība ir iespēja sniegt konsultācijas uz vietas. Kovaļevska pauda, ka sociālo pakalpojumu sniegšanā būtiska ir spēja mobili pārvietoties, lai spētu īstenot uzraudzības funkcijas.

"Jaunās telpas dos iespēju saņemt terapiju un citus pakalpojumus klātienē, organizēt apmācības lielākam klientu, kā arī veikt vispārīgas klātienes aptaujas par emocionālo stāvokli bērnu vidū kopumā," informēja BAC vadītāja.

Kā pauda Kovaļevska, tieši uzraudzība ir tas, ko centra darbībā ierauga visvairāk. Lai gan uzticības tālruņa saņemto zvanu skaits ir samazinājies līdz aptuveni 20-25 zvaniem dienā, zvanu ilgums ir palielinājies, viņa teica.

Šķiet, ka bērnu zvanu skaits krītas, bet vienlaikus notiek intensīvākas un ilgākas sarunas - esam ietrenējušies runāt arī ar klusumu," viņa norādīja.

Vienlaikus Kovaļevska uzsvēra, ka arī vecāki vairāk meklē atbalstu, tāpēc BAC ir gandrīz noslēdzis darbu pie "iestāžu funkciju koka" veidošanas. "Iestāžu funkciju koks" vadītājas ieskatā ļautu vieglāk pārskatīt un izprast pieejamos atbalsta pakalpojumus plašajā piedāvājuma tīklā.

Kā vienu no sava darba izaicinājumiem viņa minēja arī darbinieku nokomplektēšanu - bieži vien kandidāti intervijās ir teorētiski zinoši sociālajā jomā, taču reālajā darbā ar bērniem trūkst tieši praktiskās spējas sarunās ar bērniem un pieaugušajiem. Tādējādi kandidātu meklēšanas process ir komplicēts un nepārtraukts, sacīja Kovaļevska.

Pasākuma noslēgumā labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) novēlēja BAC izdošanos piepildīt darbības mērķus. Vienlaikus Augulis vēlēja, lai zvanu centra darbinieki "neizdegtu" ikdienas sarežģīto situāciju risināšanā, kā arī norādīja, ka Labklājības ministrija atbalstīs BAC tik, cik vien būs tās spēkos.

Jau vēstīts, ka šodien plkst.11 Citadeles ielā 7 notika jauno BAC telpu atklāšanas pasākums. Tajā piedalījās arī labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

BAC jaunās telpas atrodas Citadeles ielā 7, Rīga.

Svarīgākais