Rīgā brīvdienās uzstādīts jauns rekords

© Dmitrijs Suļžics/MN

Sestdien, 21, septembrī, Eiropas mobilitātes nedēļas ietvaros Rīgā uzstādīts Mobilitātes rekords 2024, informē Rīgas dome.

Sestdien Ģertrūdes ielas posms pārtapa par gājēju ielu, kurā visas dienas garumā pilsētas iedzīvotāji un viesi varēja iepazīties ar 24 dažādiem, videi draudzīgiem un aizraujošiem pārvietošanās veidiem.

Pasākuma ietvaros, izmēģinot vienriteņa dēļus, supdēļus, mini bmx, rollerslidas un citus neierastus pārvietošanās veidus, uzstādīts "Mobilitātes rekords 2024".

24 izglītojošas un izzinošas stacijas Ģertrūdes ielas posmā no Brīvības ielas līdz Tērbatas ielai pulcēja vairāk nekā 2000 pilsētas iedzīvotājus un viesus, sasniedzot Mobilitātes rekordu 2024. Pasākuma mērķis bija rosināt ik vienu aizdomāties par dažādajiem pārvietošanās veidiem, kas mums ir visapkārt.

"Mobilitātes rekorda 2024" titulu ieguva Lana, kura pasākumu apmeklēja kopā ar meitu. Lana norāda, ka ikdienā pa Rīgu pārvietojas ar velosipēdu un viņai ir prieks, ka Rīgā top vairāk veloceļu.

Eiropas mobilitātes nedēļa ir Eiropas Komisijas izglītojošā kampaņa, kas katru gadu norisinās no 16. līdz 22.septembrim, ar mērķi veicināt iedzīvotāju izpratni par ilgtspējīgu mobilitāti pilsētās. Kampaņai ik gadu pievienojas arvien vairāk pilsētu, organizējot aktivitātes, kas vērstas uz sabiedrības uzvedības maiņu, izvēloties sabiedrisko transportu vai citus videi draudzīgus transporta risinājumus. Rīga Eiropas mobilitātēs piedalās kopš 2008.gada.

Svarīgākais