Rīdziniekus un pilsētas viesus aicina palīdzēt sasniegt jaunu rekordu

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Lai popularizētu dažādus ilgtspējīgus pārvietošanās veidus pilsētvidē, sestdien, 21. septembrī, pasākumā Ģertrūdes ielā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti sasniegt “Mobilitātes rekordu 2024”.

Pasākuma galvenais notikums būs "Mobilitātes rekorda 2024" sasniegšana, jo vienkopus nelielajā Ģertrūdes ielas posmā 24 dažādus pārvietošanās veidus iepazīs un izmēģinās vismaz 2024 rīdzinieki un pilsētas viesi, tā pārliecinoties, ka mobilitāte var būt gan videi draudzīga, gan aizraujoša.

Pasākuma apmeklētāji pie Rīgas gaiļiem saņems rekorda dalībnieka uzlīmi. Plānots, ka rekords varētu tikt sasniegts ap plkst. 16.00.

Ģertrūdes ielā tiks izvietotas 24 izglītojošas un izzinošas stacijas, kurās daudzveidīgu mobilitātes rīku lietotāji stāstīs par plašo mobilitātes rīku klāstu, to vēsturi, rādīs paraugdemonstrējumus, aicinās piedalīties spēlēs un konkursos. Pasākumā tiks iepazīti velosipēdi, skrejriteņi, ērmriteņi, skrituļdēļi, slēpes, slidas, gaisa baloni un paraplāni, rollerslidas, arī citi ierasti un mazāk ierasti mobilitātes veidi.

Rīgas dome aicina ikvienu pasākuma apmeklētāju ierasties ar savu mīļāko pārvietošanās līdzekli, lai pastāstītu arī citiem par tā priekšrocībām.

Pasākums norisināsies no plkst. 12.00 līdz plkst. 18.00 Ģertrūdes ielas posmā no Tērbatas ielas līdz Brīvības ielai, tādēļ šis ielas posms šajā dienā būs slēgts satiksmei. Satiksmes ierobežojumi šajā ielas posmā tiks ieviesti no 21. septembra plkst. 6.00 un ilgs līdz plkst. 24.00.

Eiropas mobilitātes nedēļa ir Eiropas Komisijas izglītojošā kampaņa, kas katru gadu norisinās no 16. līdz 22. septembrim, ar mērķi veicināt iedzīvotāju izpratni par ilgtspējīgu mobilitāti pilsētās. Kampaņai ik gadu pievienojas arvien vairāk pilsētu, organizējot aktivitātes, kas vērstas uz sabiedrības uzvedības maiņu, izvēloties sabiedrisko transportu vai citus videi draudzīgus transporta risinājumus. Eiropas mobilitātes nedēļas mērķis ir aicināt sabiedrību dažādot ikdienā izmantotos pārvietošanās līdzekļus, dodot priekšroku videi draudzīgākiem risinājumiem, tādējādi ne tikai mazinot satiksmes sastrēgumus un transporta izplūdes gāzu apjomu, bet arī uzlabojot iedzīvotāju dzīves kvalitāti, veicinot aktīvu mobilitāti un uz cilvēkiem vērstas infrastruktūras izbūvi.

Svarīgākais