Atklās veloceliņu "Centrs – Berģi"

© f64

Sestdien, 7. maijā, Velo nedēļas noslēguma pasākumā Rīgas domes pārstāvji kopā ar veloaktīvistiem tvīda braucienā atklās veloceļu „Centrs – Berģi”, kas ir viens no nozīmīgākajiem velosatiksmes projektiem pilsētā.

Tvīda braucienā aicināts piedalīties ikviens interesents ģērbies 20.-30.gadu retro stila apģērbā un doties krāšņā braucienā pa Rīgas centru. Brauciens sāksies pulksten 16.00 no Esplanādes, virzienā uz Skolas ielu pēc tam nogriežoties uz Elizabetes ielu līdz Bruņinieku ielai, metot līkumu caur jūgendstila kluso centru un šķērsojot vecpilsētu. Spīķeros, tvīda brauciena dalībniekiem būs iespēja piedalīties dažādās velo aktivitātēs un pēc tam turpināt ceļu gar Zinātņu akadēmiju un cauri Vērmanes dārzam atgriežoties Esplanādē.

Veloceļš „Centrs – Berģi” ir pirmais veloceļa maršruts, kas ved cauri blīvi apdzīvotai, funkcionāli un ekonomiski aktīvai pilsētas daļai un savieno vairākas nozīmīgas pilsētas apkaimes kā Rīgas vēsturisko centru, Teiku, Šmerli, Juglu un Berģus.

Tvīda brauciena mērķis ir parādīt un akcentēt pagājušā gadsimta 20.-30. gadu velosipēdu un apģērbu kultūru. Brauciena ideja aizgūta no Londonas, kur pirmais šāds brauciens notika 2009.gadā, vēlāk strauji iekarojot arī citas pilsētas visā pasaulē.

Latvijā pirmos Tvīda braucienus Latvijas Veclaiku divriteņu klubs un Ērenpreiss velosipēdu darbnīca rīkoja pagājušajā gada maijā Liepājā un septembrī Rīgā, pulcējot katrā ap 100-150 dalībniekus.