Izraudzīti darbu veicēji Rīgas ielu ikdienas uzturēšanai nākamajiem pieciem gadiem; zināms, cik tas mums izmaksās

© Mārtiņš Zilgalvis/MN

Rīgas ielu uzturēšanu nākamos piecus gadus veiks apvienība "Roadeks un LAU", uzņēmums "Vizii Urban", kā arī uzņēmumu "Eco Baltia vide" un SIA CBF "Ļ-KO" apvienība, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā.

Minētie komersanti uzvarējuši konkursā "Transporta būvju ikdienas uzturēšana no 2024.gada līdz 2029.gadam, Rīgā", un ar tiem tiks slēgts līgums par darbu veikšanu uz nākamajiem pieciem gadiem.

Iepirkuma procedūrā uzturēšanas pakalpojums tika sadalīts četrās daļās, par katru no tām plānojot noslēgt atsevišķu iepirkuma līgumu.

Konkursa pirmajā daļā par transporta būvju uzturēšanu Daugavas kreisajā krastā līgums noslēgts ar piegādātāju apvienību "Roadeks un LAU", kas sastāv no SIA "Roadeks" un VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs". Noslēgtā līguma kopējā summa uz pieciem gadiem ir 115,3 miljoni eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Konkursa otrajā daļā par transporta būvju uzturēšanu Daugavas labajā krastā līgums noslēgts ar personu apvienību, kuru veido SIA "Eco Baltia vide" un SIA CBF "Ļ-KO". Noslēgtā līguma kopējā summa ir 93,7 miljoni eiro piecos gados, ieskaitot PVN.

Konkursa trešajā daļā par transporta būvju uzturēšanu Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā līgums noslēgts ar SIA "Vizii Urban". Ar šo kompāniju līgums noslēgts par 84,4 miljoniem eiro, ieskaitot PVN.

Pašlaik vēl turpinās konkursa ceturtās daļas par tiltu, satiksmes pārvadu un gājēju tuneļu uzturēšanu vērtēšana.

Līdz šī gada 1.oktobrim uzturēšanas darbus turpinās veikt pilnsabiedrība "Daugavas labā krasta izturētājs" un "Daugavas kreisā krasta uzturētājs". No 1.oktobra uzturēšanas darbus Rīgā sāks veikt konkursā izraudzītie uzvarētāji.

Svarīgākais