Pie Centrāltirgus Rīgā noslīcis cilvēks

© unsplash.com

Pirmdien Rīgā no ūdenstilpes izcelts bojāgājis cilvēks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vakar septiņos no rīta ugunsdzēsēji devās uz Centrāltirgus ielu Rīgā, kur no ūdenstilpes izcēla cilvēku, kuram mediķi konstatēja nāvi.

Plkst. 15.42 saņemts izsaukums uz Augšdaugavas novada Dubnas pagastu, kur baļķvedējs ar manipulatora strēli bija aizskāris augstsprieguma vadus. Ierodoties notikuma vietā, glābēji cilvēku izglāba, palīdzot viņam izkļūt no kabīnes, un nodeva viņu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Tika atvienotas akumulatora klemmes, un plkst. 17.31 darbs notikumā noslēdzās.

Savukārt plkst. 14.23 VUGD saņēma izsaukumu uz Vidzemes ielu Balvos, kur dega vieglās automašīnas akumulators 0,5 kvadrātmetru platībā. Notikumā cieta cilvēks. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās cilvēki likvidēja degšanu, izmantojot ugunsdzēsības aparātu.

Ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega traktors, riepas, vadi un atkritumi, meža zemsedze, būvmateriāli, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 47 izsaukumus - 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā vienu uz mežu ugunsgrēka dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.