Robežsargi Rīgas lidostā aizturējuši trīs Afganistānas pilsoņus

© Ģirts Ozoliņš/MN

2.septembrī Rīgas lidostas robežkontroles punktā atklāti trīs Afganistānas pilsoņi, kuri robežsargiem uzrādīja svešus ceļošanas dokumentus - vienu Nīderlandes un divas Francijas pilsoņu pases, informē Valsts robežsardze.

Veicot no Dubaijas ieceļojošo pasažieru pārbaudi un personu salīdzināšanu ar pases fotogrāfijām, robežsargi konstatēja, ka dokumentu uzrādītāji neatbilst fotoattēliem, kā arī personu augumi neatbilst pasē norādītajam. Intervēšanas laikā personas atzinušas, ka ir Afganistānas pilsoņi.

Pret aizturētajiem sākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 281. panta par savas identitātes slēpšanu, uzturoties Latvijā izmantojot svešu personību apliecinošu dokumentu. Viltotie dokumenti konfiscēti.

Šogad kopumā robežsargi konstatējuši 24 personu mēģinājumus ieceļot Latvijā ar viltotiem vai svešiem personu apliecinošiem dokumentiem. Lielākais vairums gadījumu konstatēti Rīgas lidostā, kur līdz šim 19 personas mēģinājušas ieceļot Latvijā ar viltotiem vai svešiem dokumentiem. Tāpat šādi gadījumi konstatēti arī Terehovas robežkontroles punktā.

Svarīgākais