Rīgas panorāmas rata būvniecība atkal aizkavējusies; nav zināms, kad būs atklāšana

© Dmitrijs Suļžics/MN

Pērn vasarā tika sākta Rīgas panorāmas rata būvniecība. Bija paredzēts, ka panorāmas rats, kuru būvē Pārdaugavā, tiks atklāts šogad augustā. Ir 1. septembris un rata būvniecība vēl nav noslēgusies.

TV3 žurnālists Jānis Zvērs noskaidroja, kāpēc aizkavējusies Rīgas panorāmas rata atklāšana.

Projekta īstenotāji skaidro, kā rata atklāšana aizkavējusies dažādu tehnisku problēmu dēļ, tostarp piegāžu aizkavēšanās dēļ un augsto drošības prasību dēļ, kā arī lokācijas dēļ, jo rats tiek būvēts šaurā zemes pleķī starp tramvaja sliedēm un ceļu, tāpat būvniecībai traucē koki, kurus nedrīkst nozāģēt.

Šobrīd netiek nosaukts konkrēts datums, kad tiks atklāts Rīgas panorāmas rats, tiek pieļauts, ka tas visticamāk notiks gada beigās.

Kā vēsta medijs LSM.lv, tad sākotnēji bija plānots, ka panorāmas rats tiks atklāts 2022. gada beigās, taču, pateicoties tam, ka projekta realizācija aizkavējas, tas netika izdarīts.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais