Plaisas griestos, sijas plīšana - LU slēgusi atsevišķas telpas ēkā Aspazijas bulvārī

© Vladislavs Proškins/MN

Konstatējot plaisu griestos un sienās paplašināšanos un sijas plīšanu, Latvijas Universitāte (LU) neilgi pirms jaunā studiju gada sākuma slēgusi atsevišķas telpas ēkā Aspazijas bulvārī, kur mācās ekonomikas studenti, vēsta Latvijas Televīzija.

Kamēr tiek gaidīts ekspertu atzinums, studentiem un darbiniekiem konkrētās telpas ēkas augšējos stāvos ir aizslēgtas, lai nodrošinātu drošību mācību procesā. LU administrācijas vadītājs Andris Sarnovičs pastāstīja, ka eksperti, kas veikuši sākotnējo ēku apskati, vēl nav devuši galīgo slēdzienu par to, vai mācīties šajās telpās ir droši.

Sarnoviča ieskatā, situāciju ēkā pasliktināja autobusu braucieni pa bruģi papildus tramvajam laikā, kad remontēja Brasas tiltu. Tas radījis lielāku vibrāciju, kā rezultātā sāka parādīties plaisas augšējos stāvos. Slēgtas pārsvarā administratīvās telpas un darbinieki izvietoti citos stāvos.

LU fakultātes, kas atrodas šajās telpās, plānots pārcelt uz kompleksu Torņakalnā, bet tas notiks vien no nākamā gada septembra. Veco ēku LU plāno pārdot, vairs neveicot tajā būtiskus ieguldījumus.

Svarīgākais