Svarīgi! Šovakar slēgs satiksmi uz Rīgas HES tilta

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Rekonstrukcijas darbu veikšanai Rīgas hidroelektrostacijā (HES) šodien no plkst.20 līdz otrdienas, 27.augusta, plkst.6 tiks slēgta satiksme uz Rīgas HES tilta posmā no Salaspils rotācijas apļa līdz Daugmales rotācijas aplim, informē AS "Latvnergo" pārstāvji.

Rekonstrukcijas darbu laikā Rīgas HES plānots uzstādīt jaunu 330/13,8 kilovoltu (kV) transformatoru. Tā kā transformatora ligzda atrodas uz Rīgas HES tilta, veicamo darbu laikā ir nepieciešams satiksmi šajā posmā slēgt.

Satiksmes dalībniekiem apbraukšanai būs jāizmanto Dienvidu tilts vai Ķeguma HES tilts.

Doles salas un Zirņu salas iedzīvotājiem nokļūšana tiks nodrošināta, saskaņojot kustību ar satiksmes regulētājiem. Doles salas iedzīvotājiem nokļūšana iespējama no Daugavas kreisā krasta apļa puses, informējot satiksmes regulētāju. Savukārt Zirņu salas iedzīvotājiem pieeja būs no Daugavas labā krasta apļa.

Transformatoru Rīgas HES nogādā SIA "Quickport", satiksmes regulēšanu Salaspils un Ķekavas rotācijas apļos nodrošina SIA "Latvijas energoceltnieks". Satiksmes ierobežojumi un izmaiņas ir saskaņojusi VAS "Latvijas valsts ceļi", kā arī tiks nodrošināta plānoto izmaiņu brīdinājuma zīmju un ierobežojuma shēmu izvietošana.

Svarīgākais