Iepazīstinās ar sabiedrības viedokli un diskutēs par atjaunīgo enerģiju Latvijā

© Dmitrijs Suļžics / F64

Viesnīcā "Hotel Bergs" 4.septembrī plkst.9 norisināsies mediju un viedokļu līderu brokastis, kurās diskutēs par atjaunīgo enerģiju Latvijā, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatora, Lietuvas valsts enerģētikas grupas "Ignitis grupe" atjaunojamās enerģijas uzņēmuma "Ignitis Renewables" pārstāvji.

Pasākumā plānots runāt par to, vai iedzīvotāji redz atjaunīgās enerģijas ražošanu kā iespēju stiprināt valsts enerģētisko neatkarību, kā atšķiras sabiedrības nostāja pret vēja un saules parkiem un kāpēc atkrastes vēja parki sabiedrībai ir tīkamāki par sauszemes, kā arī par to, vai attīstītājiem ir vairāk jāiesaista vietējās kopienas un kā to panākt.

Uz šiem un citiem jautājumiem atbildes piedāvās sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, iepazīstinot ar socioloģisko aptauju par Latvijas sabiedrības attieksmi pret enerģētiku un dažādiem enerģijas ieguves veidiem.

Pasākuma otrajā daļā paredzēta diskusija, kurā piedalīsies Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS), Liepājas domes projektu vadītājs Kārlis Beihmanis, Vēja enerģijas asociācijas vadītājs Toms Nāburgs un "Ignitis Renewables Latvija" vadītāja Baiba Lāce.

Jau ziņts, ka "Ignitis Renewables" Latvijā līdz 2030.gadam plāno īstenot atjaunojamās enerģijas projektus ar 1,8 gigavatu (GW) jaudu.

Svarīgākais