Apkārtējos šokē veids, kā kāda jauna sieviete nolēmusi atbrīvoties no kaķēna

© Pixabay

Kāda gados jauna sieviete Rīgā nupat nolēmusi savdabīgā veidā atbrīvoties no aptuveni divus mēnešu veca kaķēna. Tas tika ievietots lielā maisā un iekārts vienā no daudzajiem krūmiem pie daudzdzīvokļu mājas, ziņo "Bez tabu".

Kā jau vakaros ierasts, Ieva adījusi čībiņas. Līdz uz palodzes guļošais kaķis seniors Turbo pēkšņi pievērsis saimnieces uzmanību.

Viņa dzirdējusi krūmu čaboņu, tādēļ piegājusi pie pirmā stāva loga. Tur pamanījusi kādu sievieti, kura krūmā iekārusi lielu zilu maisu un devusies prom.

"Es viņai vēl uzkliedzu, kāpēc viņa šeit savus atkritumus atstāj. Teicu, ka tepat blakus ir atkritumu konteineri. Viņai tā nedaudz pagriezās, neko neatbildēja un aizgāja prom. Es apsēdos un turpināju adīt, taču pēc brīža nolēmu aiziet līdz tam maisam paskatīties, kas tur ir iekšā," stāsta Ieva.

Liels bija sievietes pārsteigums, kad atklājies, ka maisā atrodas aptuveni divus mēnešus vecs kaķēns.

"Atvēru maisu, man bija šoks. Tajā iekšā bija kaķēns, divas rotaļlietas un barība. Domāju, ka maiss apzināti tika atstāts pie mana loga, jo redzēja, ka tur dzīvo kaķis. Es varēju to maisu arī nepamanīt un neatrast. Tas ir šausmīgi," uzsver sieviete.

Kā norāda zvērināts advokāts, likumdošanā par šādu rīcību paredzēta atbildība. “Ja kaķi ieliek maisā, pakar krūmā, tas nozīmē, ka cilvēks šo dzīvnieku atstājis bezpalīdzīgā stāvoklī. Visdrīzāk kaķis pats nevar atbrīvoties no maisa, ja neviens viņu neatbrīvo, kaķis maisā nomirst,” raidījumam “Bez Tabu” stāsta zvērināts advokāts Jānis Berovskis.

Ievas atrastais kaķītis jau atradis savas jaunās mājās, kurās iejuties.

Svarīgākais