Meklēs variantus, lai Rīgas centrā atgrieztos cilvēki un uzņēmējdarbība

© Kaspars Krafts

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja otrdien nostiprināja sadarbību ar Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociāciju (LANĪDA), lai veicinātu uzņēmējdarbības atgriešanos un attīstību Rīgas centrā.

Komiteja vienbalsīgi atbalstīja iesākto sadarbību ar LANĪDA, lai izstrādātu priekšlikumus uzņēmējdarbības veicināšanai Rīgas centrā un tā "atdzīvināšanai".

Lēmums paredz izveidot darba grupas nodokļu, ārtelpas un mobilitātes, attīstības un īpašuma jautājumos.

Tāpat komiteja atbalstīja dalību LANĪDA organizētā sabiedrības iesaistes un domapmaiņas projektā "Rīgas centra laboratorijas", kur tukšajās telpās eksperti, pašvaldības pārstāvji un citi interesenti varētu tikties publiskās diskusijās par Rīgas centra "atdzīvināšanu".

LANĪDA izpilddirektore Sandra Rasnača komitejas sēdē pauda, ka jau ilgāku laiku asociācijas biedri redz, ka Rīgas centrs neattīstās un atpaliek attīstībā. Un katru gadu paliekot ar vien sliktāk. "Mēs esam gatavi nākt talkā un risināt šo situāciju," izteicās Rasnača.

Jau vēstīts, ka LANĪDA bija iesniegusi Rīgas domei priekšlikumus, kas paredz lielāku atbalstu uzņēmējiem, kas vēlas rekonstruēt ēkas Rīgas centrā vai veikt fasādes izmaiņas lielu tirdzniecības telpu sadalīšanai vai statusa maiņai. Tāpat asociācija rosina Rīgas domei eksperimentēt ar bezmaksas autostāvvietu atļaujām brīvdienās. Savukārt ģimenēm, kas izvēlas pārcelties uz Rīgas centru, varētu atcelt nekustamā īpašuma nodokli mājsaimniecībām uz noteiktu periodu.

Svarīgākais