Jauns mērķis, kā iztērēt naudu: par 250 tūkstošiem popularizēs riteņbraukšanu [papildināts]

© Vladislavs Proškins

Vēl nav rimušas kaislības ap rupjmaizes projektu, kura ietvaros rudzu maizes popularizēšanai valdība ir piešķīrusi 300 000 eiro, kad Rīgas pašvaldība nāk lajā ar jaunu projektu - riteņbraukšanas popularizēšanai paredzēti turpatt 250 000 eiro.

Projekta ietvaros Rīgā veiks veloinfrastruktūras uzlabojumus Torņakalna un Ziepniekkalna apkaimēs. Projekta sākumā veloceļa "Centrs-Torņakalns-Ziepniekalns" apkārtnē tiks uzstādīti divi velosipēdu un divi automašīnu skaitītāji. Tāpat tiks veiktas socioloģiskās aptaujas - projekta sākumā un beigās, raksta "delfi.lv"

Projektu plānots realizēt no šī gada 1. jūnija līdz 2027. gada 30. novembrim.
Tā kopējais finansējums ir 247 196 eiro. No tiem ES finansējums ir 197 756 eiro, Rīgas pašvaldības finansējums - 24 719 tūkstoši eiro, bet valsts dotācija - 24 719 eiro.
Aģentūra LETA:

Rīgas pašvaldības Satiksmes un transporta lietu komiteja pirmdien atbalstīja projekta "Cycle4climate" īstenošanu, kura laikā plānots veicināt velosipēdu izmantošanu Torņakalna un Ziepniekkalna apkaimē.

Kā aģentūru LETA informēja pašvaldībā, projektu īstenos līdz 2027.gadam ar mērķi samazināt ogļskābās gāzes emisijas un veicināt iedzīvotāju paradumu maiņu.

Projekta sākumā un noslēgumā paredzēts veikt divas sociālās aptaujas, kā pilotapkaimi izvēloties Torņakalnu un Ziepniekkalnu. Sākuma fāzē plānot uzstādīt divus velosipēdu un divus automašīnu skaitītājus veloceļa "Centrs-Torņakalns-Ziepniekkalns" apkārtnē.

Izvērtējot projekta partneru veikto analīzi un pilsētu ekspertu vērtējumu, kā arī aptaujas rezultātus, tiktu īstenoti veloinfrastruktūras uzlabojumi velomaršrutam un īstenotas trīs sociālās kampaņas, kurās iedzīvotājus informētu par riteņbraukšanas priekšrocībām.

No projekta pašvaldība sagaida datos balstītus pierādījumus par sociālo kampaņu un fizisku uzlabojumu ietekmi uz iedzīvotāju paradumu maiņu un ogļskābo gāzu emisiju samazināšanu.

Projekta saturisko un administratīvo īstenošanu veiks Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departaments.

Jautājums par dalību projektā vēl tiks skatīts Finanšu un administrācijas lietu komitejā un Rīgas domes sēdē.

Projekta indikatīvās izmaksas ir 247 200 eiro, tai skaitā pašvaldības budžets plānots 24 700 eiro, bet Eiropas Savienības līdzfinansējums - 197 800 eiro.

Projekts tiks īstenots četrās Baltijas jūras pilsētās - Rīgā, Espo, Jēvlē un Pērnavā.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.