Jaunajā Rīgas vides objektā Doma laukumā meitenīte salauž abas kājas

© Ģirts Ozoliņš/MN

Neilgi pēc atklāšanas slēgtas šūpoles – vides mākslas objekts Doma laukumā. Tajās šūpojoties, vairāki bērni guvuši traumas, vēsta LTV.

Kādas meitenes māte LTV atklāja, ka viņas 11 gadus vecā meita šūpojoties guvusi smagus ievainojumus - salauzusi abas kājas. Arī citi bērni norādīja, ka brīdī, kad, iešūpojušies ātrāk, šūpoles iespiež kājas. Šūpoļu ekspluatācija līdz apstākļu noskaidrošanai ir apturēta.

Portāls NRA jau rakstīja, ka augusta sākumā svinīgi tika atklāti jaunie vides dizaina un mākslas objekti.

“Vides mākslas objektu izveide Vecrīgā ir lieliska ideja, kā piesaistīt rīdzinieku un tūristu uzmanību un priecēt tos ar krāšņumu mūsu pilsētas sirdī. Šāda veida mākslas darbu izvietošana Vecrīgā atsvaidzinās tās šarmu un piedos mūsdienīgu pieskaņu. Esmu priecīgs, ka šajā konkursā tika iesniegts 21 mets, kas parāda to, ka mums ir idejas, kā padarīt mūsu vidi interesantāku. Šie mākslas darbi ne tikai atdzīvinās publisko telpu, bet arī izcels Rīgas vēsturisko un kultūras mantojumu. Vides mākslas objekti Rīgas iedzīvotājiem un viesiem būs skatāmi līdz septembra nogalei, tāpēc aicinu ikvienu tos aplūkot,” aicina Rīgas mēra p.i., Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks

“Jaunizveidotie vides dizaina un mākslas objekti Vecrīgā ir lielisks apliecinājums radošuma spēkam un mūsu pilsētas kultūras bagātībai. Šie mākslas objekti piešķir Rīgas ielām jaunu elpu, veidojot saikni starp tradīcijām un mūsdienām un veicinot kultūras dzīvotspēju. Rīgai ir svarīga mākslas klātbūtne ikdienā. Vides mākslas objekti ne tikai bagātina pilsētas vizuālo tēlu, bet arī veicina sabiedrības iesaisti un kultūras izpratni. Rīga ir moderna un dinamiska pilsēta, kas novērtē un atbalsta mākslu visās tās izpausmēs. Esmu priecīga par iespēju piedzīvot šo unikālo mākslas un dizaina integrāciju pilsētas vidē, kas noteikti iedvesmos gan rīdziniekus, gan pilsētas viesus un raisīs pozitīvas pārdomas, kā arī radīs jaunas satikšanās vietas!” sacīja Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Laima Geikina.