7. maijā notiks "Rīgas Tvīda brauciens"

Maijā turpinās velobraucienu sezonas atklāšana, kas aizsākās ar atklāšanas braucienu 1. maijā no Doma laukuma līdz Mežaparkam, kur notika dažādi Veselības dienai veltīti pasākumi.

Savukārt 7.maijā visi velobraucēji tiek aicināti uz nākamo pasākumu ar intriģējošu nosaukumu “Rīgas Tvīda brauciens”.

Brauciena laikā tiks atklāts jaunais veloceliņš “Centrs – Berģi”, šeit velobraucēji, tērpušies retro stila apģērbā, dosies krāšņā braucienā pa Rīgas centru. “Tvīda brauciens” (“Tweed run” – angļu val.) ir neformāla velokultūras kustība, kuras galvenā tradīcija ir divriteņu un īpašo retro tērpu parāde. Pirmais šāds brauciens notika Londonā 2009. gadā.

“Tvīda brauciena” dalībnieki Esplanādē pulcēsies jau no plkst.14, kur divu stundu garumā norisināsies ar velo kultūru saistītas aktivitātes – būs radošās darbnīcas, fotodarbnīca, velomuzeja ekspozīcija, kā arī velodarbnīca. Lai iejustos “Tvīda brauciena” noskaņā, darbosies pat frizētava retro stilā!

“Tvīda brauciens” sāksies plkst. 16.00 no Esplanādes, atklājot jauno Berģu velo celiņu Skolas ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Bruņinieku ielai, metot līkumu caur jūgendstila paradīzi - Kluso centru un šķērsojot arī Verīgu. Brauciena dalībnieki apciemos Spīķerus, Zinātņu akadēmiju un Vērmanes dārzu. Brauciena noslēgumā tiks izvēlēti Tvīda karalis un karaliene.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais