Apmeklētāju ēdināšanas tiesības Dailes teātrī par 7603 eiro mēnesī iegūst "EN 7"

© MN

Dailes teātris iznomās telpas apmeklētāju ēdināšanas nodrošināšanai SIA "EN 7" par 7603 eiro mēnesī, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), aģentūrai LETA norādīja teātra pārstāve Agnese Vārpiņa.

Iznomāšanas līgums ir pieci gadi no parakstīšanas brīža un tas būs spēkā līdz 2029.gada 11.augustam. Saskaņā ar sertificēta nekustamā īpašuma vērtētāja noteikto iespējamo tirgus nomas maksas novērtējumu kā nomas maksas zemākā robeža, izsoles nosacītā nomas maksa un izsoles sākumcena par izsoles objekta nomu mēnesī bija seši eiro par kvadrātmetru bez pievienotās vērtības nodokļa.

Minimālais izsoles solis bija 50 centi. "EN 7" nosolītais nomas maksas solis bija 30 eiro par kvadrātmetru.

Izsoles nolikumā skaidrots, ka pretendentam būs jāsniedz ēdināšanas pakalpojumi teātra apmeklētājiem, piedāvājot demokrātisku cenu līmeni un izvēles iespējas. Tāpat pretendentam būs jāveic telpu vizuālā noformēšana, un pielāgošana kafejnīcas darba vajadzībām kafejnīcas telpās, gan citur teātra telpās pasākumu norises laikā, kā arī āra pasākumos.

Savukārt pirms kafejnīcas atvēršanas pretendentam jāizstrādā, jāsaskaņo un jānodrošina jauns kafejnīcas vizuālais interjers, tai skaitā jaunas mēbeles. Kafejnīcai teātra apmeklētāju zonā jābūt atvērtai pasākumu norises laikā atbilstoši teātra repertuāra plānam, vismaz divas stundas pirms izrādes sākuma.

Tāpat nolikumā norādīts, ka dzērienu un ēdienu karte un cenas jāsaskaņo ar teātri. Pretendentam būs jānodrošina līdz 1000 apmeklētāju apkalpošana izrāžu starpbrīdī 15 līdz 20 minūšu laikā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "EN 7" pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Dāvis Auškāps. 2021.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 503 485 eiro, peļņa - 73 379 eiro, 2022.gadā "EN 7" apgrozījums sasniedza 464 776 eiro, taču uzņēmums strādāja ar zaudējumiem 10 228 eiro.

Savukārt 2023.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 520 698 eiro, taču arī pagājušais gads nesa zaudējumus 81 875 eiro apmērā.

Svarīgākais