Kurp Rīgā doties peldēties, kur ir vissiltākais ūdens?

© Dmitrijs Suļžics/MN

Neraugoties uz to, ka laiks kļuvis vēsāks, atsevišķās Rīgas peldvietās ūdens temperatūra joprojām ir ap plus 20 grādiem, liecina Rīgas pašvaldības policijas apkopotā informācija.

Bābelīša ezerā un Daugavā pie Ķīpsalas ūdens temperatūra ir plus 21 grāds.

Daugavā pie Lucavsalas ūdens temperatūra ir plus 20 grādi.

Vēsāks ūdens ir Vakarbuļļos un Vecāķos, kur ūdens temperatūra ir plus 18 grādi, bet Daugavā pie Rumbulas ūdens temperatūra ir plus 17 grādi.

LETA jau ziņoja, ka, pamatojoties uz Veselības inspekcijas iekšzemes oficiālajās peldvietās ņemto peldūdens paraugu analīžu rezultātiem, Rīgā peldēties aizliegts Daugavas peldvietās Rumbulā un Ķīpsalā, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Pie peldvietām izvietotas attiecīgas aizlieguma zīmes.

Daugavas peldvietās Lucavsalā kā arī Bābelītī peldūdens kvalitāte ir laba un peldēties atļauts.

Līdz pārējo ūdens analīžu rezultātu saņemšanai Mājokļu un vides departaments aicina pagaidām atturēties no peldēšanās oficiālajās peldvietās jūras līcī un arī iedzīvotāju iecienītajās neoficiālajās peldēšanās vietās, jo, ņemot vērā lielo lietus ūdeņu daudzumu, kas ieplūdis ūdenstilpēs, pagaidām nevar spriest par peldūdens kvalitāti.

Jāņem vērā, ka applūdušas daudzas teritorijas un pagrabi, tāpēc ūdenī var būt nokļuvis dažāda veida piesārņojums, piemēram, no kādām materiālu glabāšanas vietām vai sausajām tualetēm.

Svarīgākais