Rīga potenciāli atrod piecus miljonus eiro vētras seku likvidēšanai

© Kaspars Krafts / F64

Rīgai rezerves fondā ir 5 miljoni eiro, kurus var izmantot arī vētras seku likvidēšanai, šodien preses konferencē teica Rīgas domes Finanšu departamenta direktors un Izpilddirektora pienākumu izpildītājs Uldis Rakstiņš.

Viņš atzina, ka, salīdzinot ar Jelgavu un Jūrmalu, Rīga ir komfortablākā situācijā, jo tās budžets ir lielāks, bet vētras postījumi mazāki.

Turklāt, apstiprinot šī gada budžetu, koalīcija bijusi fiskāli diezgan atbildīga, un nav ļāvusies populistiskiem lēmumiem. Līdz ar to pašvaldībai rezerves fondā esot pieci miljoni eiro, kurus var izmantot šādās situācijās.

Tāpat Rīga arī plānojot izmantot Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas piedāvāto palīdzību, lai kompensētu vētras seku likvidēšanas izdevumus.

Savukārt, kā norādīja Rīgas mēra pienākumu izpildītājs Edvards Ratnieks (NA/LRA), palīdzība būs nepieciešama arī izglītības iestādēm, kuras ir nopludinātas ekstremālajā lietu un būs nepieciešams veikt remontus.

Primāri tos veikšot "Rīgas nami", ar kuru pašvaldībai ir līgums un paredzēti līdzekļi uzņēmuma pakalpojumu segšanai. Taču, ja līdzekļu nepietiks, būs jāprasa papildus finansējums no rezerves fonda, atzina Ratnieks.

Kā ziņots, pēc piedzīvotajām ekstremālajām lietusgāzēm un vētras Rīgā turpinās postījumu likvidēšana un pakāpeniski no bīstamības novēršanas darbiem pašvaldība pāries uz galvaspilsētas sakopšanu.