Iespaidīgs skats: Rīgas ostā piestājis amerikāņu kruīza kuģis

© Publicitātes foto

Rīgas ostā ceturtdienas rītā piestājis ASV kruīzu kompānijas "Royal Caribbean International" kuģis "Serenade of the Seas", informē Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvji.

Brīvostā norāda, ka šis kruīza kuģis ir viesojies Rīgas ostā Baltijas jūras kruīzu laikā, bet pasaules kruīza maršrutā kuģis Rīgu apmeklē pirmo reizi.

"Serenade of the Seas" Rīgā ieradās no Vārnemundes/Rostokas ostas Vācijā. Ar kuģi Rīgā ieradušies 1947 pasažieri, no kuriem vairākums ir ASV pilsoņi, bet ir arī tūristi no Kanādas, Lielbritānijas un Austrālijas.

Kuģis Rīgā pavadīs vienu dienu un vakarā dosies tālāk uz Tallinu. Nākamās ostas tā maršrutā būs Helsinki, Stokholma un citas Baltijas jūras ostas.

Brīvostā informē, ka "Serenade of the Seas" ir 293 metru garš un gandrīz 40 metrus plats kruīza kuģis. Uz kuģa 13 klājiem izvietotas vairāk nekā 1000 pasažieru kajītes ar maksimālo ietilpību līdz 2146 pasažieriem.

Kopumā "Serenade of the Seas" pasaules kruīza maršruts ceļā pavadīs 274 diennaktis, apmeklējot vairāk nekā 150 ostas vairāk nekā 60 valstīs.

Brīvostā atgādina, ka 2024.gada kruīza sezonā Rīgas ostā pieteiktas 66 kuģu vizītes, kas ir par četrām vizītēm vairāk nekā pērn. Jūlijā Rīgas ostu apmeklēja 16 kruīza kuģi, augustā ir pieteiktas 13 vizītes, bet septembrī - 17. Vasaras kruīzu sezona noslēgsies ar divu kuģu ienācieniem oktobrī, bet piecus kuģus gaidīs arī decembrī ziemas sezonas laikā.