Pārbūvēs Zemitāna tiltu; dome aizņemsies 20,5 miljonu eiro

© Lauris Vīksne/F64

Šodien Rīgas domes ārkārtas sēdē deputāti nolēma aizņemties 20,5 miljonu eiro Zemitāna tilta pārbūvei.

Kopumā tilta pārbūve izmaksās līdz 24,2 miljoniem eiro. No tiem pašvaldības līdzfinansējums plānots 3,6 miljoni eiro.

Līgumā noteikto darbu izpilde ir 18 mēneši.

Kā aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē, konkursā par tilta pārbūvi pieteikušies četri pretendenti, kuru pieteikumi joprojām tiek vērtēti.

Saskaņā ar elektroniskajā iepirkumu sistēmā pieejamo informāciju, piegādātāju apvienība "TRTB", kas sastāv no SIA "Tilts", SIA "Binders" un SIA "Rīgas tilti", piedāvā darbus veikt par 16,5 miljoniem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Personu apvienība "Baltijas būve, Viadukts un Ļ-KO" darbus piedāvā veikt par 16,9 miljoniem eiro, SIA "ACBR" - par 18 miljoniem eiro, bet Piegādātāju apvienība "JZ link", ko veido SIA "Hanza Construction Group", SIA "Baltic Construction Company" un SIA "Nordes būve" - par 21,9 miljoniem eiro.

Iepriekš, informatīvajā tiešsaistes pasākumā izskanēja, ka pārbūves laikā tiks būtiski uzlabota pieejamība gājējiem, velosipēdistiem un personām ar kustību traucējumiem. Iecerēts, ka tiltam tiks saglabāti esošie balsti un laidums, bet tiks pārbūvēta brauktuve, mainot joslu platumus un izbūvējot maksimāli platas gājēju ietves un velo joslas.

Uz tilta tiks saglabāta sabiedriskā transporta pieturvieta. Kopumā remontā plānots izveidot mūsdienīgu tilta dizainu, tiks pilnībā demontētas un no jauna izbūvētas kāpnes, ierīkotas taktilās joslas, ierīkoti lifti.

Veloceliņš tikšot atdalīts no brauktuves, līdz ar to uzlabošoties arī sabiedriskā transporta kustība. Nedaudz tikšot pārbūvēts arī tiltam piegulošais Pērnavas un Čaka ielas krustojums.

Kā ziņots, būvprojektu "Jorģa Zemitāna tilta pārbūve" izstrādā sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Projekts 3".

Svarīgākais