Vācot līdzekļus Ukrainai, notiks pirmais šīs vasaras labdarības koncerts "Angāra saulrieti"

© Dmitrijs Suļžics/MN

Biedrība "Tavi draugi" šodien rīkos pirmo šīs vasaras labdarības koncertu "Angāra saulrieti", kurā saziedotos līdzekļus novirzīs maskēšanās tīklu pīšanas materiāliem Ukrainas bruņotajiem spēkiem, informē biedrības pārstāve Agnese Ruberte.

Labdarības biedrībā "Tavi draugi" vismaz trīs reizes nedēļā notiek maskēšanās tīklu pīšanas darbnīcas, kurās pēc Ukrainas karavīru pieprasījuma no speciāla auduma top dažāda izmēra maskēšanās tīkli. To galvenā funkcija ir paslēpt no agresora tehniku, munīciju, automašīnas un humāno preču kravas. Gatavie maskēšanās tīkli ar "Tavi draugi" brīvprātīgo un sadarbības partneru palīdzību tiek nogādāti Ukrainas aizstāvjiem tieši rokās.

"Angāra saulrietu" koncerta apmeklētājiem būs iespēja piedalīties maskēšanas tīklu pīšanas darbnīcā biedrības "Tavi draugi" brīvprātīgo vadībā.

Mazākajiem koncerta apmeklētājiem paredzētas atrakcijas kopā ar "Smaidu darbnīcu" un "Getparty.lv", koncerta laikā darbosies kafejnīca, labdarības grāmatu iegādes punkts un "Tavi draugi" dizaina līnijas veikals, kur par ziedojumiem varēs iegādāties Latvijas un Ukrainas tematikas suvenīrus.

Koncertā uzstāsies grupas "Astro'n'out" un "MUUD", kā arī spēlēs DJ Ķilkuts.

Koncerts notiks Rīgā, Ventspils ielā 50, no plkst.18 līdz plkst.22. Ieeja koncertā ir par ziedojumiem.

Nākamais "Angāra saulrietu" koncerts notiks 28.augustā un tā mākslinieki tiks izziņoti augusta laikā.

Biedrība "Tavi draugi" labdarības koncertu sēriju "Angāra saulrieti" aizsāka 2023. vasarā ar mērķi vākt ziedojumus Ukrainas atbalstam. Pērn rīkotajos trīs labdarības koncertos kopā tika saziedoti teju 29 000 eiro un simtiem Ukrainas karavīriem, civiliedzīvotājiem un viņu četrkājainajiem draugiem noderīgu lietu un produktu.

Koncertu sērijā savas uzstāšanās Ukrainai veltīja "Laika upe", "Singapūras satīns", Intars Busulis un "Abonementa orķestris", "Very Cool People", Elza Rozentāle, "Queentesence" un Rihards Saule, "Mazais Princis" un "Dagamba".

Svarīgākais