Bērns ilgstoši cietis no mātes un patēva vardarbības - seja un ķermenis klāts zilumiem

© Ekrānuzņēmums

Rīgā kāds sešus gadus vecs zēns cieta no mammas un viņas dzīvesbiedra vardarbības. Kad pirms dažām dienām bērna dzīvesvietā ieradās likumsargi, abi pieaugušie nekavējoties tika aizturēti, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

Operatīvo dienestu spēkrati pie daudzstāvu mājas Prūšu ielā apstiprināja ēkā dzīvojošo aizdomas par vardarbību. Kādā ģimenē mazs puika ilgstoši cieta no mammas un viņas dzīvesbiedra agresijas. Neoficiāla informācija liecina, ka operatīvos dienestus uz adresi izsauca zēna vecmāmiņa, kas satraucās par mazbērna veselību.

“Es dzīvoju ceturtajā stāvā, un mamma visu laiku dzirdēja, ka bērns raud. Vakar bērns bija ļoti sliktā stāvoklī. Vietējie ne pirmo reizi ir dzirdējuši, ka bērns raud,” stāsta vietējais.

Zināms, ka bērnam uz ķermeņa un sejas bija vairāki zilumi. Mamma un viņas draugs zēna traumas skaidrojuši ar nokrišanu no kāda braucamā, tomēr vizuālā apskate liecināja par ko citu.

“Dzirdēju, kaimiņiene stāstīja, ka vakar arī sasita, “ātrie” bija. Seši gadi bērnam. Nu, ko es varu pateikt, reizi pa reizei spiež bērnam iznest miskasti. Pēc tam viņš pie konteinera stāv un nezina, kur iet. Viņš ir no piektā stāva, stāv tāds apjucis. Kaut kādi kliedzieni, protams, ir dzirdami,” saka kaimiņiene.

Šobrīd likumsargi neatklāj, vai bērna traumas bija tik smagas, lai būtu nepieciešams ārstēties slimnīcā. Zēns, vismaz šobrīd, pie mammas neatgriezīsies.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 174. panta 2. daļas, proti, par cietsirdību un vardarbību pret mazgadīgo. Tika aizturēta gan bērna māte, gan mātes dzīvesbiedrs.

Šodien vienam no aizturētajiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Kuram no abiem, likumsargi neatklāj. Pašvaldības policijā pēdējā gada laikā uz konkrēto māju nebija saņemti izsaukumi, kas liecina, ka arī par vardarbību pret bērnu neviens nav likumsargus informējis. Aicinām nebūt vienaldzīgiem un nebaidīties ziņot par agresiju ģimenē. Neviens zvans, pat ja aizdomas neapstiprinās, nav lieks. Apkārtējo iesaistīšanās var paglābt ne vien dzīvību un veselību, bet arī mazā cilvēka emocionālo stāvokli.

Svarīgākais