Rīgā atrasti vēl astoņi komunisma un Krievijas imperiālisma simboli demontāžai

© Pixabay

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks, pašreizējais mēra pienākumu izpildītājs Edvards ratnieks (NA/LRA) vērsies Pieminekļu padomē ar aicinājumu demontēt astoņus komunisma un Krievijas imperiālisma simbolus Rīgas pilsētvidē.

Kā Ratnieks informēja aģentūru LETA, Rīgas pilsētvidē joprojām atrodas vairāki pieminekļi, piemiņas zīmes, plāksnes, uzraksti un saukļi, kas satur komunistiskā totalitārā režīma, Krievijas imperiālisma slavināšanas un rusifikācijas godināšanas pazīmes.

Viņš saka, ka šie objekti ir pagātnes rēgi, kuriem neesot vietas Rīgas pilsētvidē, tāpēc tiks turpināts darbs pie to demontāžas.

Ratnieks Rīgas domes Pieminekļu padomi aicinājis izvērtēt Barklaja de Tolli statujas demontāžu Esplanādē, piemiņas akmeņa Aleksandram Puškinam Citadeles ielā 7 demontāžu, un pieminekļa Moricam Eduardam Zilbertam Kronvalda parkā demontāžu.

Politiķis aicina demontēt Valentīna Pikuļa piemiņas plāksni Vesetas ielā 8, pieminekli 1701.gada kaujas Krievijas karavīriem Lucavsalā, piemiņas zīmi Maskavas dārza izveidei Latgales parkā un pieminekli Mārim Rūdolfam Liepam Aspazijas bulvārī 3.

Tāpat viņš aicina Pieminekļu padomi izvērtēt Ķeizara akmeņu demontāžu, kas atrodas Mangaļsalas jūras dambī.

Ratnieka ieskatā šie objekti ir ne tikai simboliski atgādinājumi par pagātnes sāpēm un okupācijas laiku, bet arī aktīvi tiek izmantoti kā propagandas līdzekļi, kā mērķis ir graut Latvijas neatkarību un nacionālo identitāti.

Svarīgākais