Rīgā nākamnedēļ mainīs vairāku sabiedriskā transporta pieturvietu nosaukumus

© Dmitrijs Suļžics / F64

No 1.augusta Rīgā tiks veiktas izmaiņas vairāku pieturvietu nosaukumos, aģentūru LETA informēja uzņēmuma "Rīgas satiksme" Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Visas sabiedriskā transporta pieturas, kas atrodas Uzvaras parka malās pie Slokas ielas, Uzvaras bulvāra un Raņķa dambja krustojuma, turpmāk sauks "Uzvaras parks", visas pieturas pie Slokas un Kalnciema ielas krustojuma - "Valsts arhīvs", visas pieturas pie Tallinas, Aristida Briāna un Miera ielas krustojuma - "Dzemdību nams", bet visas pieturas pie Aristida Briāna un Krišjāņa Valdemāra ielas krustojuma - "Franču licejs".

Pieturvietu "Z.A. Meirovica bulvāris" pie pamatskolas "Rīdze" turpmāk sauks "Nacionālais teātris", tāpat kā pieturu otrā ielas pusē pie Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas, savukārt pieturvietas "11.novembra krastmala", kas atrodas Akmens tilta galā Vecrīgas pusē, tiks pārdēvētas par pieturvietām "Grēcinieku iela", bet pietura "Elizabetes iela" uz Krišjāņa Valdemāra ielas - par "Mākslas muzejs".

3. trolejbusa un 11. autobusa pieturvietā "Alojas iela", kas atrodas uz Krišjāņa Valdemāra ielas virzienā uz centru, papildus nosaukumam tiks atskaņots audio paziņojums "Dzemdību nams".

2.tramvaja maršruta pieturvieta "Slokas iela" virzienā uz centru tiks pārdēvēta par pieturu "A.Grīna bulvāris".

1. un 19. trolejbusa, kā arī 2., 20. un 24. autobusa maršruta pieturvieta "Dzirnavu iela" virzienā no centra tiks pārdēvēta par pieturu "Hanzas iela".

5., 7. un 11. tramvaja maršruta pieturvieta "Kronvalda bulvāris" virzienā uz Iļģuciemu, Ķengaragu un Mežaparku tiks pārdēvēta par pieturu "Ausekļa iela".

1. trolejbusa maršruta pieturvieta "Lāčplēša iela" virzienā uz Pētersalas ielu tiks pārdēvēta par pieturu "Blaumaņa iela", bet pieturvieta "Brīvības bulvāris" - par pieturvietu "Tērbatas iela".

Pieturvietu nosaukumus izmaiņas paredzētas arī Berģos, Bolderājā, Čiekurkalnā, Iļģuciemā, Imantā, Ķengaragā, Latgales apkaimē un citviet.

Ar izmaiņām iespējams iepazīties "Rīgas satiksmes" mājaslapā.

Svarīgākais