Ārtelpas un mobilitātes departaments ir jau trešais, kas Rīgas domē strādā bez vadītāja

© Kaspars Krafts / F64

Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta (ĀMD) direktora konkurss noslēdzies bez rezultāta, tā ceturtdien lēmusi konkursa atlases komisija.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā, pagājušajā nedēļā noslēdzās departamenta direktora amata kandidātu novērtēšanas process. Visvairāk punktu saņēmušais kandidāts savu dalību konkursā atsauca.

Konkursa atlases komisija šonedēļ sanāca uz atkārtotu sēdi un lēma, ka konkurss tiek izbeigts bez rezultāta.

Pašlaik departamenta vadītāja pienākumu izpildītāja ir Satiksmes organizācijas un projektu vadības pārvaldes priekšniece Rudīte Reveliņa.

Līdz ar to kopumā Rīgas pašvaldībā ir trīs departamenti, kuros ilgstoši neizdodas atrast vadītājus un tajos darbu organizē pienākumu izpildītāji. Tie ir Ārtelpas un mobilitātes departaments, Mājokļu un vides departaments, kā arī izglītības, kultūras un sporta departaments.

Rīgas domei arī neizdevās apstiprināt amatā pilsētas izpilddirektora vietnieku. Lai gan konkursā tika izraudzīts uzvarētājs, bijusī Valsts vides dienesta (VVD) vadītāja Elita Baklāne-Ansberga, viņas iecelšanu amatā neatbalstīja domes vairākums.

Pēc tam domē tika pieļauts, ka pašvaldības izpilddirektora vietnieka izraudzīšanās varētu palikt nākamajam domes sasaukumam.

Nākamās pašvaldību vēlēšanas plānotas 2025.gada jūnijā.

Svarīgākais