Saredz galu ieilgušajiem Slokas ielas rekonstrukcijas darbiem

© Pixabay

Murgs, sirmi mati, sabeigti nervi, sastrēgumi, zaudējumi un sabojāta apkaimes dzīve. Tā “360TV ZIŅneši” skatītāji raksturo blaknes ilgstošajiem Slokas ielas remontdarbiem Pārdaugavā.

“Rīgas satiksme”, kas ir Slokas ielas būvdarbu pasūtītājs, uzsver, ka šī ir pēdējās desmitgadēs ievērojamākā tramvaja sliežu rekonstrukcija, tāpēc arī tik ilgstoši remontdarbi un neērtības iedzīvotājiem. Bet kad tie beigsies?

Lai gan daudziem šķiet, ka Slokas ielas remontdarbi ilgst jau trīs, četrus gadus, tā gluži nav. Daudzmiljonu līgumu ar ceļu būvnieku "A.C.B" par projekta izpildi noslēdza pirms divarpus gadiem, 2022. gada sākumā. Bet reāli remontdarbi sākās gadu vēlāk. Līdz šodienai ir pārbūvētas tramvaja sliedes un izbūvētas jaunas iekāpšanas-izkāpšanas platformas. Tāpat pārbūvēta viena kontakttīkla konstrukcija un viena apakšstacija.

Projekta finansējums pārsniedza 8,8 miljonus eiro. “360TV ZIŅneši” interesējās - vai izpildītājs ir iekļāvies līgumā paredzētajā termiņā un vai nav pārsniegti plānotie izdevumi? Baiba Bartaševiča-Feldmane, SIA “Rīgas satiksme” sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja stāsta: “Saskaņā ar visu noslēgto līgumu, mēs esam iekļāvušies termiņos un visās attiecīgajās summās, kas ielā tika paredzētas.”

Būvdarbu veicējs - akciju sabiedrība “A.C.B” norāda, ka netrūka izaicinājumu, ar ko tikt galā, jo paralēli remontdarbiem iela nevienā brīdī nebija slēgta, ne privātām automašīnām, ne sabiedriskajam transportam, tāpēc, katru nedēļu nācies analizēt būvdarbu ietekmi uz satiksmi un meklēt optimālākos risinājumus, lai neciestu neviena no pusēm.

Lai gan “Rīgas satiksme” min, ka darbi pilnībā tiks pabeigti augusta beigās, būvdarbu veicējs rakstiskā vēstulē “ZIŅnešiem” nav tik konkrēts.

Tiem iedzīvotājiem, kuriem ikdienā nākas izjust šo remontdarbu radītās neērtības, jāņem vērā, ka šonedēļ notiks lieli asfaltēšanas darbi virzienā uz centru, tāpēc šajā virzienā Slokas iela būs pilnībā slēgta līdz 20. jūlijam. Bet kā norāda “Rīgas satiksme”, ļoti iespējams, ka darbi tiks pabeigti ātrāk.

Svarīgākais