No budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirs naudu Maskavas nama uzturēšanai

© Ģirts Ozoliņš / F64

Valdība otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavoto rīkojuma projektu, kas paredz piešķirt 53 226 eiro Maskavas nama apsaimniekošanas un apsardzības izmaksu segšanai.

Tostarp Iekšlietu ministrijai (Valsts policijai) piešķirs finansējumu 40 788 eiro apmērā, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar nekustamā īpašuma būves un zemes vienības Marijas ielā 7, Rīgā, apsardzību un kārtības nodrošināšanu laika posmā no šā gada 23.janvāra līdz 4.martam.

Savukārt SM (VAS "Latvijas dzelzceļš") piešķirs finansējumu 12 438 eiro apmērā, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar Maskavas nama būves un zemes vienības apsaimniekošanu un apsardzību laika posmā no šā gada 26.janvāra līdz 30.maijam.

Minēto finansējumu piešķirs no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

LETA jau ziņoja, ka šogad 26.martā valdība nolēma SM valdījumā esošo Maskavas namu nodot Finanšu ministrijas (FM) īpašumā, kura pēc tam to pārdotu izsolē.

SM normatīvos noteiktajā kārtībā uzdeva sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā rīkojuma projektu par līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" nekustamo īpašumu apsaimniekošanas un apsardzības izmaksu segšanai SM, un apsardzības un kartības nodrošināšanas izmaksu segšanai Iekšlietu ministrijai (Valsts policijai) līdz nekustamo īpašumu valdītāja un pārvaldītāja maiņai vai apsardzes pārtraukšanas brīdim atbilstoši faktiski apzinātajām izmaksām.

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) iepriekš sacīja, ka pēc Maskavas nama pārņemšanas FM vispirms veiks būves un zemesgabala apvienošanu un pēc tam virzīs īpašumu pārdošanai izsolē.

Savukārt gūtos ienākumus plānots ziedot palīdzības sniegšanai Ukrainai.

Tāpat vēstīts, ka Saeima šogad 11.janvārī galīgajā lasījumā pieņēma likumu "Par rīcību ar nekustamo īpašumu, kas nepieciešama valsts drošības apdraudējuma novēršanai", kas nosaka tā dēvētā "Maskavas nama" pārņemšanu valsts īpašumā.

Likuma mērķis ir garantēt Latvijas valsts drošību, tostarp nepieļaut un savlaicīgi novērst demokrātiskās valsts iekārtas apdraudējumu.

Pēc autoru - Nacionālās drošības komisijas (NDK) - paustā, likums nodrošinās, ka tiek pārtrauktas kultūras pasākumu un interešu izglītības aizsegā "Maskavas namā" notiekošās Latvijas nacionālo drošību apdraudošās politiskās aktivitātes, tiek likvidēts "Maskavas nams" kā Krievijas tautiešu politikas "zīmols" un tiek novērsts apdraudējums Latvijas valstiskumam un nacionālajai drošībai.

Svarīgākais