Rīgas Centrāltirgus kļuvis par Ziemeļvalstu pārtikas tirgu foruma biedru

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Rīgas Centrāltirgus kļuvis par Ziemeļvalstu pārtikas tirgu foruma (Northern Forum Food Markets (NOFO)) biedru, informē SIA "Rīgas nami" sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Bunte.

Tirgus uzņemts organizācijā Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā notikušajā NOFO ikgadējā sēdē.

NOFO dibināts 1902.gadā un to kā bezpeļņas organizāciju veido pārtikas tirdzniecības halles un tirgi no tādām valstīm kā Dānija, Norvēģija, Zviedrija, Somija, Islande un tagad arī no Latvijas. Asociācijas galvenais mērķis ir nodrošināt tās biedriem platformu viedokļu un pieredzes apmaiņai, kopīgi veicinot tradicionālās tirdzniecības saglabāšanu un attīstību.

Rīgas Centrāltirgus pārvaldnieka "Rīgas nami" valdes priekšsēdētāja Baiba Beatrise Sleže skaidro, ka vēsturiskais mantojums ir viena no Rīgas Centrāltirgus lielākajām vērtībām.

Šogad aprit 100 gadi kopš sākta Rīgas Centrāltirgus celtniecība un "Rīgas namu" pārvaldībā esošais ēku komplekss un teritorija ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojumu sarakstā.

"Tāpēc ar atbildību izturamies pret vēstures un tradicionālās tirgus funkcijas saglabāšanu. Tirgi mainīsies, bet saglabāsies viena no to pamata funkcijām - tiešā saikne starp ražotāju un pircēju kā arī iespēja satikties visdažādākajiem cilvēkiem," uzsver Sleže, kura tagad ievēlēta arī NOFO valdē.

NOFO dalībnieku sēdē Stokholmā tika nolemts, ka asociācijas biedrus nākamajā ikgadējā dalībnieku sapulcē uzņems Rīgas Centrāltirgus. Tikšanās iecerēta 2025.gada maija nogalē un līdz tam asociācijas biedri aicināti sniegt savu ieguldījumu ikgadējās sanāksmes Rīgā veiksmīgā norisē, piedāvājot diskusijām aktuālas un tirgiem izaicinošas tēmas.

Jau ziņots, ka Rīgas Centrāltirgus, līdz ar citiem 12 tirgiem, šogad Itālijas pilsētā Florencē notikušajā pasaules vēsturisko tirgu samitā parakstīja sadarbības līgumu un kļuva par Starptautiskās vēsturisko tirgu asociācijas līdzdibinātāju.

"Rīgas nami" ir Latvijā lielākais pašvaldībai piederošo īpašumu un galvaspilsētas iestāžu, sociālo dzīvojamo māju, pašvaldības tirgu teritoriju un tajās esošo ēku apsaimniekotājs un pārvaldītājs, telpu iznomātājs un jauno projektu attīstītājs, kā arī pasākumu centru "Splendid Palace" un "Melngalvju nams" īpašnieks.

2023.gadā kapitālsabiedrība strādājusi ar 27 976 356 eiro apgrozījumu. Savukārt peļņa bijusi 19 853 eiro. "Rīgas namu" pamatkapitāls ir 110 162 151 eiro, uzņēmuma īpašniece ir Rīgas pašvaldība.

Svarīgākais