Rit pēdējā diena, lai pieteiktos konkursiem uz Rīgas pašvaldības skolām

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Šodien noslēdzas pieteikšanās konkursiem uzņemšanai 10.klasēs Rīgas valsts ģimnāzijās un Rīgas vidusskolās, informē pašvaldība.

Uzņemšanas konkursa rezultātus 10.klasēm Rīgas valsts ģimnāzijās plānots paziņot ne vēlāk kā līdz 8.jūlijam, savukārt Rīgas vidusskolās rezultātus paziņos ne vēlāk kā līdz 15.jūlijam. Rezultāti tiks paziņoti skolas tīmekļa vietnēs.

Konkursa rezultātu izvērtēšana Rīgas skolās sāksies tikai pēc centralizēto eksāmenu rezultātu un apliecību par pamatizglītību saņemšanas.

Lai iestātos Rīgas pašvaldības vidusskolās, galvenais konkursa atlases kritērijs būs centralizēto eksāmenu rezultāti. Ja centralizētie eksāmeni nav kārtoti attaisnojošu iemeslu dēļ, tad tiks skatīts vidējais vērtējums apliecības sekmju izrakstā.

Papildus vidusskolas arī bez centralizēto eksāmenu rezultātiem ir tiesīgas ņemt vērā apliecības sekmju izrakstā norādīto vidējo vērtējumu mācību priekšmetos.

Savukārt Rīgas valsts ģimnāzijās uzņemšanas konkursa galvenais kritērijs būs centralizēto eksāmenu rezultāti un iestājpārbaudījumu rezultāti.

Latvijā

Rīgas ostā noslēgušies vairāki nozīmīgi būvniecības posmi ostas infrastruktūras uzlabošanai, kas ļaus būtiski stiprināt sabiedroto militāro mobilitāti un vienlaikus paaugstināt ostas komerciālo konkurētspēju. Darbu ietvaros ievērojami pagarināta kuģu piestātne, kas ļaus uzņemt un ātrāk apstrādāt ne tikai lielākus konteinerkuģus un ro-ro kuģus, bet arī militāros kuģus, kas transportē militārās kravas. Tāpat pabeigti būvdarbi un nodota ekspluatācijā pārbūvētā dzelzceļa pārbrauktuve Uriekstes ielā pie ostas kontrolposteņa uz Kundziņsalu, kas uzlabos komerciālo un militāro kravu plūsmas ātrumu.