Vidusskola Rīgā maina nosaukumu

© Ketija Keita Krastiņa / F64

Rīgas dome 3. jūlijā apstiprināja lēmumu mainīt Rīgas 93. vidusskolas nosaukumu uz Rīgas Dārzciema vidusskolu. Jaunais skolas nosaukums stāsies spēkā no 1. septembra.

“Rīgas dome lēmusi mainīt Rīgas 93. vidusskolas nosaukumu uz Rīgas Dārzciema vidusskolu, kas stāsies spēkā no 1. septembra. Šis nozīmīgais solis ir rūpīgi apspriests un saskaņots ar skolas padomi, skolēniem, darbiniekiem, vecākiem un Dārzciema apkaimes iedzīvotājiem, uzsverot kopības un piederības sajūtu.

Jaunais nosaukums akcentē Dārzciema vēsturisko un ģeogrāfisko nozīmīgumu, stiprinot vietējās kopienas identitāti. Rīga turpina kārtot savu skolu tīklu un šis lēmums ir daļa no tā. Vēlu direktorei Gunitai Kļaviņai un skolas komandai sekmīgu turpmāko darbu, veidojot kopīgo skolu,” saka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Laima Geikina.

Dārzciema apkaimē tagad būs viena pašvaldības vispārējās izglītības iestāde ar divām ēkām (Sesku ielā 72 un Vietalvas ielā 15).

Lai veicinātu kopību un piederības sajūtu, skolēni, vecāki, skolu darbinieki un apkaimes iedzīvotāji ir vienojušies kopīgā idejā - atbalstīt izglītības iestādes nosaukuma maiņu, akcentējot Dārzciema apkaimes vēsturisko un ģeogrāfisko aspektu.

Rīgas 93. vidusskolas nosaukuma maiņas jautājums skatīts skolas padomes sēdē, apspriešanas procesā piedalījušies arī skolēni, darbinieki un vecāki. Par nosaukuma maiņu informēti arī skolas pedagogi un topošo pirmklasnieku vecāki. Saņemta arī Dārzciema apkaimes biedrības atbalsta vēstule par nosaukuma maiņu, iekļaujot vēsturisko pamatojumu.

Šogad svinama simtgade, kopš Dārzciema apkaime ir ieļauta Rīgas pilsētas teritorijā, tādēļ skolas pārdēvēšana par Rīgas Dārzciema vidusskolu ļoti simboliski iekļaujas apkaimes simtgades kontekstā, kā arī papildus veicinās piederības sajūtu un aktivizēs iedzīvotāju lepnumu par savu apkaimi, veicinās apkaimes atpazīstamību un kopienas integrāciju.

Jau ziņots, ka šogad, Rīgas pašvaldības skolu tīkla pilnveidošanas gaitā, Rīgas 93. vidusskolai tiek pievienota Rīgas Sergeja Žoltoka pamatskola.

Svarīgākais