FOTO. VIDEO. "Akropolē Alfa" notikusi cilvēku evakuācija; notikuma vietā strādā ugunsdzēsēji un mediķi [papildināts 15:16]

© Kaspars Krafts/MN

"Akropolē Alfa" notiek cilvēku evakuācija, ziņo kāds aculiecinieks.

""Akropole Alfa" evakuācija. Laikam kaut kas nopietns, dūmus neredz, bet ir 5 ugunsdzēsēju mašīnas un 2 NMPD brigādes," raksta Miks.

Plkst.12.55 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Brīvības ielu, kur, kā liecināja saņemtā informācija, sabiedriskā ēkā viena no telpām daļēji nokrituši piekaramie griesti, aģentūrai LETA apliecināja VUGD.

Glābēji strādā notikuma vietā, cilvēki no ēkas ir evakuēti, bet cietušo nav.

"Akropole Alfa" pārstāvji aģentūrai LETA skaidroja, ka pusdienlaikā stipru lietusgāžu laikā tika bojāta iekšējā lietus notekcaurule, kas atrodas virs veikala "Douglas". Tādējādi tika appludināti piekaramie griesti un daļa no konstrukcijas nobruka. Sabrūkot piekaramajiem griestiem, tika bojātas arī automātiskās ugunsdzēsības sistēmas caurules, kas radīja papildu ūdens noplūdi telpās.

Saistībā ar lielo ūdens daudzumu arī blakus esošajiem veikaliem ir nodarīti bojājumi.

Patlaban tirdzniecības centrā tiek strādāts pie bojājumu seku novēršanas.

Iepirkšanās centra darbība tiks atjaunota, kolīdz tiks saņemta atļauja no atbildīgajiem dienestiem, uzsver tirdzniecības centra pārstāvji.