Par vairāk nekā 80 miljoniem plāno pārbūvēt satiksmes pārvadu uz Kundziņsalu

© Pixabay

Satiksmes pārvadu uz Kundziņsalu plāno uzbūvēt par 82,7 miljoniem eiro, šādus plānus šodien atbalstīja Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja.

Projekta īstenošanai no valsts budžeta plānots finansējums 23 miljoni eiro, bet aizņēmums no valsts budžeta iecerēts līdz 59,7 miljoniem eiro, tostarp 2024.gadā - līdz 23,6 miljoniem eiro, 2025.gadā - līdz 29,2 miljoniem eiro, un 2026.gadā - līdz 6,9 miljoniem eiro.

Aizņēmuma atmaksas termiņš plānots līdz 30 gadiem ar pamatsummas atlikto maksājumu līdz trim gadiem.

Gala lēmums vēl jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Kā ziņots, Kundziņsalas satiksmes pārvada projekta īstenošanai, Rīgas pašvaldība izsludinājusi trīs iepirkumus, tostarp iepirkumā par satiksmes pārvadu no Tvaika ielas uz Kundziņsalu par uzvarētāju atzīta piegādātāju apvienība "RK Link", paredzot līgumcenu 68,145 miljonu eiro apmērā ar pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Iepirkumā par būvuzraudzības pakalpojumiem satiksmes pārvadam, kurā notiek saņemto piedāvājumu izvērtēšana, paredzamās izmaksas veido aptuveni 466 000 eiro ar PVN, savukārt šī gada maija beigās saņemts autoruzraudzības piedāvājums sarunu procedūrai par "Autoruzraudzības darbu veikšanu satiksmes pārvadam no Tvaika ielas uz Kundziņsalu", kur notiek saņemtā piedāvājuma izvērtēšana. Paredzamās izmaksas veido aptuveni 225 000 eiro ar PVN.

Svarīgākais