Lūgšanu telpā Rīgas rātsnamā varēs arī laulāties

© f64

Rīgas domē pirmajā stāvā iekārtota ekumeniskā kapela.

Tās atklāšanā un iesvētīšanā piedalījās Latvijas lielāko draudžu mācītāji – katoļu baznīcas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs, kardināls Jānis Pujats, luterāņu baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, pareizticīgās baznīcas priesteris Jānis Dravants un baptistu bīskaps Pēteris Sproģis.

Kapelā varēs arī laulāties, iepriekš laiku un datumu saskaņojot Rīgas domē.

Rīgas Kristīgo draudžu kolēģijas loceklis Jānis Šmits, kurš pārstāv arī LPP/LC, Rīgas domē kapelas atklāšanā izteica cerību, ka Rīgas pašvaldības piemēram sekos arī Lietuvā un Igaunijā, kā arī citās Latvijas lielākajās pilsētās. Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) sacīja, ka nav svarīgi, kādā valodā kurš cilvēks runā un kāds ir viņa sociālais statuss, – kapela domāta visiem rīdziniekiem. Tā izveidota īsā laikā aprīlī, pēc tam, kad šādu ierosinājumu izteica Z. Stankevičs, tiekoties ar N. Ušakovu. Kapela iekārtota rātsnama pirmajā stāvā, 149. kabinetā. Tajā ir seši vienkārši koka soliņi, neliela mācītāja kancele un altāris, bet pie sienas novietota organiskā stikla plāksne, kurā atveidots krusts, uz kura nelieliem burtiem uzrakstīta visa Jaunā derība.

Rīgas dome ir otrā valsts pārvaldes ēka, kurā ierīkota šāda lūgšanu telpa, – 1996. gadā kapela izveidota Saeimā. Jāgaida, kad ar līdzīgu iniciatīvu sarosīsies arī valdības mājā.

Latvijā

Šodien, 17. oktobrī, AS "Latvenergo" svinīgi atklāj Telšu (Telšiai, Lietuva) vēja parka būvniecības sākumu Lietuvā, ieliekot simbolisku kapsulu tā pamatos. Paredzams, ka parkā atjaunīgo enerģiju Baltijas valstu tirgum sāks ražot jau 2026. gadā, ienākumiem nonākot Latvijas budžetā. Šis notikums apliecina Latvenergo stratēģisko apņēmību arī turpmāk būt vadošajam atjaunīgās enerģijas komersantam Baltijas valstīs, izmantojot trīs resursus – ūdeni, sauli un vēju.

Svarīgākais