No piedūmota dzīvokļa izglābti trīs cilvēki

© MN

Sestdien piedeguša ēdiena dēļ Rīgā no piedūmotiem dzīvokļiem izglābti kopumā trīs cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Sestdien ap plkst.10 ugunsdzēsēji devās uz Latgales ielu, kur no piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvokļa nāca dūmi. Iekļūstot dzīvoklī, glābēji konstatēja, ka uz plīts bez uzraudzības atstāts ēdiens un tas piededzis, radot sadūmojumu. Dzīvoklī atradās cilvēks, kuru ugunsdzēsēji izglāba no piedūmotās telpas.

Ap plkst.16 glābēji devās uz Dolomīta ielu, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī arī bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. No piedūmotā dzīvokļa izglābts cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Savukārt ap plkst.21 VUGD saņēma izsaukumu uz Sergeja Eizenšteina ielu, kur deviņstāvu ēkā bija jūtams neliels piedūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkas otrā stāva dzīvoklī deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Dzīvoklī bezpalīdzīgā stāvoklī uz grīdas atradās cilvēks, kurš izglābts un nodots NMPD mediķiem.