Siliņa otrdien tiksies ar kultūras ministres amatam piedāvāto kandidāti Lāci

© Ģirts Ozoliņš/MN

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) otrdien tiksies ar kultūras ministres amatam piedāvāto kandidāti Agnesi Lāci (P).

Premjerministre aģentūrai LETA sacīja, ka viņai ir svarīgs jaunās ministra amata kandidātes redzējums un iecerētā darbība. Lai to pārrunātu, Siliņa plāno otrdien plkst.16, pēc atgriešanās no komandējuma Briselē tikšanos ar Lāci.

Vienlaikus Siliņa uzsvēra, ka valdība un koalīcija turpina strādāt kā komanda, kas savu kopīgo darbu balsta Sadarbības līgumā, Ministru kabineta deklarācijā un valdības rīcības plānā.

"Kultūras nozarē ir daudz risināmu jautājumu gan kultūrpolitikas, gan mediju, gan sabiedrības integrācijas un citās jomās, tāpēc svarīgi, lai darbs ministrijā turpinātos," pauda Siliņa.

Komentējot par Agneses Loginas (P) nodomu demisionēt, Siliņa sacīja, ka Logina par to viņai paziņoja iepriekš mutiski, taču tas Siliņai "nebija gaidīts". Tāpat Logina un Siliņa ir pārrunājušas iesāktos darbus, kas ir jāturpina. "Izsaku pateicību Loginai par viņas ieguldījumu, vadot Kultūras ministriju manā valdībā," teica Siliņa.

Kā ziņots, partija "Progresīvie" pirmdien valdes un frakcijas kopsēdē lēmusi kultūras ministra amatam virzīt pašreizējo Kultūras ministrijas (KM) parlamentāro sekretāri Lāci.

Līdzšinējā kultūras ministre Logina nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt jau pirmdien, 17.jūnijā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Logina sāka pildīt kultūras ministres pienākumus 2023.gada 15.septembrī. Neilgi pēc tam viņas komandai pievienojās Lāce, kļūstot par KM parlamentāro sekretāri.