"Omniva" pakomātos sūtījumus varēs nosūtīt uz 237 galamērķiem visā pasaulē

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Sūtījumu piegādes loģistikas uzņēmums "Omniva" ieviesis iespēju pakomātos sūtījumus nosūtīt uz 237 galamērķiem visā pasaulē, aģentūru LETA informēja kompānijas pārstāvji.

Lai nosūtītu starptautisku sūtījumu no pakomāta, tas vispirms ir jānoformē "Omniva" e-pašapkalpošanās platformā, un pēc tam jānosūta no attiecīgā automāta.

"Omniva" dati liecina, ka Latvijā pieprasījums pēc starptautisko sūtījumu pakalpojumiem arvien pieaug un šādu iespēju labprāt izmanto gan e-komercijas jomā strādājošie uzņēmumi, gan arī privātpersonas.

Visbiežāk uz ārvalstīm tiek sūtītas drēbes, aksesuāri, kosmētika un produkti, kas nebojājas. Lielākā daļa starptautisko sūtījumu tiek nosūtīti uz Vāciju, ASV un Somiju.

"Omniva" grupas valdes loceklis un komercdirektors Gusts Muzikants norāda, ka šogad "Omniva" plāno ieguldīt aptuveni trīs miljonus eiro klientu pašapkalpošanās platformu un citu digitālo risinājumu attīstībā.

Jau ziņots, ka Latvijas "Omniva" apgrozījums pērn bija 21,027 miljoni eiro, kas ir par 14,5% vairāk nekā 2022.gadā, bet kompānijas peļņa palielinājās par 6% - līdz 673 000 eiro.

Kompānija reģistrēta 2012.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2945 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Igaunijas "Eesti Post".